Tot a punt per rebre Ses Majestats

Després de molts anys, els Reis Mags canvien de lloc d'arribada a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet

La cavalcada de Reis de Badalona donarà el tret de sortida a la celebració de la capitalitat de la cultura catalana. Per aquest motiu, la ciutat estrena carrosses, molt més grans que les d'anteriors edicions. El seu constructor, Ramon de los Heros, va avançar ahir que faran uns 13 metres de llargària per 4,37 metres d'altura. El disseny de les carrosses és el secret més ben guardat, més enllà d'anunciar que «combinaran conceptes tradicionals i actuals», i que estan inspirades en la terra de procedència de Ses Majestats: l'Àsia, Pèrsia i l'Àfrica.

Ahir, tant l'alcalde, Jordi Serra (PSC), com el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta (ERC), van visitar la nau on descansen els carruatges reials i tots dos van coincidir a assegurar que els badalonins gaudiran d'una cavalcada «molt especial». La comitiva estarà formada per més de 700 persones i es repartiran cinc tones de caramels (la majoria sense gluten). Voluntaris Badalona també distribuirà 7.500 fanalets. Una xifra idèntica a la que ja han repartit els mercats municipals.

Abans d'iniciar el seu recorregut des de Llefià, Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran en helicòpter a l'Illa Central (17h). Si la pluja fa acte de presència durant aquesta tarda, s'introduiran les modificacions oportunes, però molt hauria de ploure perquè s'optés per suspendre una cavalcada que serà retransmesa per TV3.

Aquest any, a Can Zam

Si la pluja no ho impedeix, els Reis Mags arribaran en helicòpter a Santa Coloma (16.30 hores), però en aquesta ocasió no aterraran a les pistes d'atletisme Antoni Amorós, sinó al camp municipal de futbol Can Zam 2. El canvi de lloc s'explica per les obres a la instal·lació esportiva situada a La Bastida. Mitja hora abans de la seva arribada, i en el mateix camp de futbol, el carter reial recollirà les cartes dels nens que vagin més ressagats.

La cavalcada amb Melcior, Gaspar i Baltasar arrencarà de la cruïlla formada pel carrer d'Anselm del Riu i l'avinguda de Francesc Macià (18 hores) i arribarà fins al Fondo, travessant els principals carrers de la ciutat. La cavalcada, que clourà sobre les 21 hores a la plaça de la Vila, estarà formada per cinc carrosses i un centenar de figurants. La de l'estrella encapçalarà la comitiva i guiarà Ses Majestats per la ciutat. Els canvis en el lloc d'arribada, però, no afectaran la quantitat de caramels que repartiran els Reis. En total, es tiraran 3 tones de llaminadures sense gluten. Aquest any participaran a la cavalcada la Colla Vella de Diables, Airiños da nosa Galicia, Casa de Aragón Virgen del Pilar i Capgrossos de Santa Coloma.

Per evitar problemes d'aparcament, l'Ajuntament recomana a les famílies que no vagin a la caravana amb cotxe. El consistori també avança que, si la pluja prevista no és molt forta, la cavalcada es desenvoluparà amb el recorregut previst.

ELS ITINERARIS

Santa Coloma
Arribada: camp de futbol Can Zam 2 (16.30h). Sortida: a Anselm del Riu amb Francesc Macià (18h)
Pas per l'avinguda Santa Coloma, Banús, Irlanda, rambla Fondo, Mozart, Mossèn Cinto Verdaguer i Generalitat
Final: plaça de la Vila (21h)
Sant Adrià
Inici: a Via Trajana (17.30h)
Continua pels carrers Argentina, Dr. Fleming, Ponent, Ramón y Cajal, Torrassa, avingudes Platja i Catalunya
Arribada: plaça de la Vila (21h)
Montgat
Inici: església de Sant Joan (18h). Pas per la plaça de la Mare, Av. Turó, Av. Jordana, Pare Claret i N-II. Final a plaça Mallorquines (21h)
Tiana
Sortida: pavelló (18 h) i pas per Edith Llaurador, plaça de l'Església, passeig Vilesa i Marquès de Monistrol, fins acabar a la plaça de la Vila (20 h)

Diables i víkings a Sant Adrià

Després de tres dies de celebració de l'Adrilàndia, Sant Adrià de Besòs ja ho té tot preparat avui per viure una altra tarda màgica amb la presència dels Tres Reis d'Orient. Ses Majestats començaran el seu recorregut de 14 km per la vila –el mateix que altres anys en espera d'haver de canviar-lo quan s'urbanitzi el nou barri de la Catalana– a Via Trajana, passant per tots els barris i concloent-lo a la plaça de la Vila. Allà, espera un espectacle de llum i so i la lectura d'un discurs de benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar a càrrec d'un infant adrianenc. Amb tot, si la pluja cau amb insistència, aquesta recepció consistorial passarà a fer-se a l'espai sota l'autopista C-31.

Pel que fa al contingut del seguici reial, aquest estarà format per nou carrosses noves: les dels Tres Reis, les dels seus respectius patges i tres més decorades amb motius diversos, com són la inspirada en els personatges de Vicky el Víking, el Ratoncito Pérez o els dimonis de la colla de diables adrianenca Tronada. Durant tot el recorregut es repartiran uns 4.000 quilograms de caramels, tots preparats per a aquelles persones que no toleren algunes substàncies alimentàries. A més, en la passejada màgica també hi haurà les actuacions de grups de dansa del municipi –com l'Aerodance–, que ballaran sense aturar el ritme de la marxa encara que la pluja pugui deslluir la festa.

Contes a Montgat i visita als infants

Aquest any, la cavalcada pels carrers de Montgat té dues novetats. A causa de les obres que s'estan fent al poliesportiu municipal, l'itinerari del seguici reial es modificarà en el seu punt final i conclourà a la plaça Mallorquines, amb xocolatada inclosa. Allà, i a diferència dels últims anys, en comptes de joguines, Melcior, Gaspar i Baltasar repartiran contes entre els infants, ja que els Tres Reis han convençut l'Ajuntament que «el millor regal que es pot fer és fomentar la lectura i aprendre cultura». Una animació de circ avançarà la cavalcada, que tindrà cinc carrosses –una de decorada amb pirates de l'obra teatral Mar i Cel– des de les quals es repartiran uns 700 quilos de caramels sense gluten. Si plou, la caravana es dirigirà ràpidament a la sala Pau Casals de la biblioteca.

A Tiana, Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran del poliesportiu nou pels volts de les sis de la tarda. Com cada any, la comitiva de Ses Majestats recorrerà els principals carrers del poble fins a arribar a la plaça de la Vila (20.00 h), on el rei blanc, el rei ros i el rei negre repartiran els regals. L'Ajuntament ja ha avisat que si aquesta tarda plou molt fort l'entrega de regals que habitualment es fa a la plaça de la Vila en acabar el recorregut es farà a la sala Albéniz. Demà, els Tres Reis Mags visitaran els nens discapacitats del centre ocupacional Verge de l'Alegria (11.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona