cultura

El Thyssen de Sant Feliu vol refer l’inacabat claustre

L’Ajuntament de Sant Feliu ja treballa en el projecte d’adequació del monestir per situar-hi el Museu Carmen Thyssen, que inclou l’acabament del claustre i la construcció d’un nou edifici

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, explica que s’apostarà per refer l’inacabat claustre del monestir benedictí com un dels punts forts del projecte del Museu Carmen Thyssen, que ha d’obrir les portes no més tard del 2020. Motas es mostra taxatiu i diu que “fins ara s’han fet passos sòlids per tirar endavant el museu”. “El conveni amb la baronessa era la clau de volta; ara, un cop signat, es farà”, destaca Motas. De fet, l’alcalde sempre va defensar aquest pas com a clau per desencallar el projecte i, fins i tot, ha afirmat que disposa de recursos propis per poder-lo abordar, a banda dels ajuts d’administracions com ara la Generalitat i la Diputació de Girona.

Carles Motas explica que el claustre del monestir no es va acabar mai i, per això, en el projecte es preveu acabar-lo. També es farà un edifici nou, annex al monestir: “No estem inventant res; molts museus tenen annexos, amb un estil arquitectònic totalment diferent per reforçar el valor de l’edifici històric, en aquest cas el monestir”, destaca Motas, que hi afegeix: “A banda de ser un projecte de ciutat, el museu donarà encara més valor al gran conjunt del monestir.”

La inversió prevista és de 6 milions d’euros i, segons Motas, l’Ajuntament la podria fer en solitari. La col·lecció permanent constarà de 130 quadres i hi haurà exposicions temporals amb unes 40 obres. Amb la signatura del conveni per part de la baronessa ha quedat descartada l’opció que la col·lecció anés a Barcelona com s’havia dit.

La cessió és per vint anys i sense cap compensació econòmica. La col·lecció conté peces com ara La catedral dels pobres de Joaquim Mir, i obres de Santiago Rusiñol, Urgell, Ramon Martí Alsina i Josep Amat, entre altres artistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona