cultura

Crònica

Música

Casals i Vivaldi contra el terror

Dijous va ser una nit especial amb l’actuació de Sarah Chang a l’església del monestir de Porta Ferrada. Ho va ser perquè el públic, que omplia a vessar la sala, encara estava astorat pels atemptats de la Rambla. En comptes de suspendre el concert, el director artístic del festival, Albert Mallol, va proposar fer un minut de silenci i donar pas als músics de cambra, que ofereixen un tipus de música espiritual, íntima. El Quartet Gerhard, catalans que estan causant sensació a Alemanya, van oferir-nos el Quartet per a cordes op. 41/3 de Robert Schumann. Ells mateixos es van encarregar d’acompanyar la superba actuació de Sarah Chang, que, malgrat la suor, que li dificultava tocar el violí, va estar magnífica, fent ben viu el compositor barroc venecià. Després d’una ovació de gala, tots cinc van expressar el condol a la víctimes amb un sentit Cant dels ocells de Casals.

L’actuació de Chang dins la programació de Porta Ferrada va ser el punt culminant del cicle de música de cambra, enfocat al mes d’agost i en què hem pogut gaudir de virtuosos com ara els pianistes Carles Font i Maria Canyigueral, que ahir mateix va interpretar obres de Blancafort, Mompou, Granados i Schumann al Teatre Auditori. A la tarda, Albert Mallol m’explicava que la clàssica és un dels eixos fonamentals, com ho són les altres activitats culturals, que no es tracta només de programar artistes per al gran públic: “És una part tradicional del festival per a un públic culte que aprecia aquest tipus d’espectacles i que cada any omple espais més grans. És un cicle que vol donar sortida a joves emergents d’aquí que destaquen arreu del món després d’haver acabat l’Esmuc. També volem generar produccions amb gent bona d’aquí amb artistes molt reconeguts, com és el cas de Sarah Chang amb el Quartet Gerhard. Ho volem potenciar i l’empresa organitzadora The Project ha entès aquest ADN nostre. Entre els patrocinadors, les institucions i els concerts populars podem finançar els artistes, entre cometes, més selectes i diversificar els gustos.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga