cultura

Crònica

música

Tothom dret

Que un artista aconsegueixi posar dret tot el públic sense sortir a l’escenari només passa amb estrelles que ja tenen l’audiència guanyada d’entrada. I això és el que es va viure a Cap Roig dimarts a la nit, quan Jason Derulo va fer esperar els seus incondicionals mitja hora, una estona que el DJ i showman Jae Murphy va aprofitar per fer ballar tothom amb una heterogènia proposta que incloïa èxits de Rihanna, rap, reggaeton, i també l’inevitable Despacito. Així, amb els ànims ben escalfats, Derulo va prendre l’escenari al ritme del seu Wiggle, la cançó que segurament més ha contribuït a difondre el twerking arreu del planeta i que per la seva lletra –com t’hi cap, tot això als texans? pregunta– va ser capaç de rebre de col·lectius feministes tant crítiques (per la sexualització evident de la figura de la dona) com elogis (pel fet d’allunyar-la dels estereotips de bellesa anorèctica). Però dimarts no era la nit de ser políticament correcte i Derulo va exposar a Cap Roig tota la seva sensualitat –a mig concert ja s’havia tret la samarreta– i va contribuir a fer augmentar la xafogor ambiental amb temes com Watcha say, Get ugly, i l’esperadíssima Swalla, el seu hit del moment, que va presentar com “un regal per a vosaltres”.

El cantant, compositor i ballarí nord-americà d’arrels antillanes va mostrar una compenetració total amb el seu equip i va encomanar una energia envejable amb acurades coreografies. De fet, els quatre ballarins que l’acompanyaven es van encarregar amb notable èxit d’esperonar el personal entre blocs de cançons. Després d’Other side i la divertida Trumpets Derulo va demanar al públic que cadascú cregués en si mateix amb Riding solo per entonar tot seguit l’himne Don’t wanna go home. Complint la seva promesa inicial de convertir els Jardins de Cap Roig en la festa més gran del planeta, Derulo va continuar desplegant el seu encant i els seus somriures sobre l’escenari, malgrat que en alguns moments la sonoritat no el va acompanyar i això va contribuir que es lluís més amb els solos de veu que acompanyat.

Ja en la recta final del concert, Breathing, Cheyenne i In my head van portar fins al clímax de l’encomanadissa Talk dirty, per acabar amb Want to want me, el gran èxit que va contribuir a catapultar Derulo l’any 2015. El cantant, després de mostrar-se feliç i agrair a tothom l’assistència, es va acomiadar amb un “us estimo” adreçat a tot el públic. La festa es va fer curta i entre els fans un únic lament: que dins del repertori el seu ídol no va incloure Kiss the sky.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA