Teatre

teatre

‘Guantanamera’ obre demà el dissetè Fitag

La companyia El Mirall oferirà una divertida i àcida reflexió sobre el teatre amateur i el teatre professional

El Teatre Municipal de Girona acull demà la inauguració de la 17a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag 2017 . Tot seguit, la companyia El Mirall, de Blanes, encetarà el festival amb l’obra Guantanamera, una comèdia fresca amb estètica contemporània que aposta per l’humor negre i que parla del teatre dins del teatre. El Mirall, que el 2016 va complir 30 anys, ha participat en el Fitag en nombroses ocasions. La companyia ha estat seleccionada i premiada en el Visionat i en les campanyes de teatre de la Diputació de Girona.

L’obra, que té guió i direcció del fundador del grup, Pep Alim, es presenta com “un retorn als orígens i a l’essència de la manera de treballar i expressar-se” d’El Mirall. Escenificant un segrest estrambòtic i realista, el grup blanenc proposa una divertida i àcida reflexió sobre el teatre amateur i el teatre professional, i també “sobre com pot resultar de perillosa una afició quan cau en mans de fonamentalistes la praxi teatral”.

D’altra banda, el Fitag ja va preestrenar-se ahir amb la coproducció catalanopolonesa Un barret de copa, que es va representar a la sala La Cate de Figueres, dins el cicle paral·lel Fitag Municipis .

En aquest apartat del festival, aquest any cal destacar com a nova incorporació al projecte la localitat de Campdevànol, que acollirà l’obra Upside Down! The Reverse Side of the Earth, representada per la companyia russa Theatre-studio Muesli. Campdevànol s’afegeix a Figueres, Puigcerdà, Sant Gregori, Palamós, Sant Pere Pescador, Salt, Vidreres, Lloret de Mar, Llançà i Maçanet de la Selva.

LEX XIFRES

28
companyies participaran en aquesta 17a edició, que tindrà lloc del 29 d’agost al 2 de desembre a Girona.
54
funcions conformen la programació, en una edició que s’expandeix als barris, amb Montjuïc com a nou espai.

El Galliner hi participa per partida doble

El Galliner participa en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) amb quatre propostes, que es podran veure diàriament a l’Espai Galliner. Del 30 d’agost al 2 de setembre a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Per ordre d’actuació, primer Stockholm, una proposta a càrrec de Noa Aymamí, Txell Brunsó, Santi Gavaldà, Clara Mir, Quim Serrats i Èric Serrano; Un poquito de ti, amb Roger Farrarons; Necessites un psicòleg, un text de Frank Bayer a càrrec de Xavier Mercader i Albert Pujadas; Les feministes, de Txell Brunsó, Aina Casadevall, Clara Mir, Eloi Sànchez i Xènia Sancho; i per als més menuts (entre 3 i 10 anys), al Petit Fitag, dissabte 2 de setembre a partir de les 12 del migdia, el grup Petits C de l’Escola presentarà el seu taller de fi de curs titulat Clowns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona