Teatre

teatre

Nova temporada amb dos teatres tancats a Tarragona

El Teatre Metropol i el Camp de Mart estaran tancats per obres de reforma

Ainhoa Arteta, Carmen Machi, Juan Tamariz i el Quartet Mèlt, entre els noms propis de la nova programació cultural

Després d’una temporada d’estiu atípica, sense programació municipal al Teatre Auditori del Camp de Mart per les deficiències de l’equipament, el regidor de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats, va presentar ahir una temporada de tardor-hivern que també serà atípica: el Teatre Metropol estarà tancat per obres de reforma. La programació es concentrarà, doncs, en un únic escenari públic, el Teatre Tarragona. Però es complementarà amb El Magatzem, un teatre de gestió privada on es faran espectacles organitzats pel consistori però amb direcció artística externa.

Prats va reconèixer ahir el malestar que pot ocasionar aquesta situació entre el públic tarragoní, però va defensar: “Tot el que fem és necessari per poder engegar un projecte a mitjà i llarg termini; seria molt fàcil dedicar-nos a la política efímera.” El regidor hi va afegir que la seva voluntat és “crear estructures culturals”.

El nou cartell incorpora, com a novetat, tres nous cicles estables, de música tradicional, de jazz i de dansa contemporània, que tindran com a escenari El Magatzem i les direccions artístiques de Joana Chordà, Kike Colmenar i Ana Corredor, respectivament. Al Tarragona Folk hi actuaran Marcel Casellas Trio, Névoa i Krregades de romanços, entre altres. Pel Tarragona Jazz hi passaran Triangle, Rick Margitza Quartet i Raynald Colom. I alguns dels noms que inclou el cicle de dansa són els de Marta Carrasco i Roberto Olivan.

Pel que fa als 28 espectacles inclosos en la programació oficial al Teatre Tarragona, es divideixen en quatre pilars: teatre, temporada simfònica, òpera i festival de màgia. Arrencarà el 30 de setembre amb un concert de la soprano Ainhoa Arteta i l’Orquestra Camera Musicae, amb direcció de Tomàs Grau. Entre les propostes d’arts escèniques destaquen la comèdia La autora de Las Meninas, amb Carmen Machi; les produccions Art, amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, i Paraules encadenades, de Sergi Belbel, i el demolidor retrat del matrimoni que Lluís Soler i Mercè Arànega ofereixen a Dansa de mort. En l’apartat musical sobresurten el Gran Concert d’Any Nou amb la Strauss Festival Orchestra i el concert de Nadal amb el Quartet Mèlt. S’han organitzat també dues actuacions solidàries: un concert de The Gospel Viu Choir a favor de Mans Unides i una gala de Pallassos sense Fronteres.

En l’apartat simfònic el protagonisme serà per a Camera Musicae, que a més de l’actuació amb Ainhoa Arteta oferirà cinc concerts més. I en òpera, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell oferiran una òpera bufa de Mozart, Così fan tutte.

La programació estable se sumarà, un any més, al festival Teatre Màgic, que aquest cop inclou les actuacions del televisiu Jeff Toussaint, amb Una nit hipnòtica, i el popular Juan Tamariz, amb Magia Potagia... y más.

A més de potenciar els espectacles familiars, la regidoria de Cultura també ha donat un pes destacat al talent local. El grup Fòrum TGN s’estrenarà amb un concert dedicat a la banda britànica Queen, i la Banda Unió Musical de Tarragona oferirà l’habitual concert de Santa Cecília. RiTmEs, el nou espectacle de l’Esbart Dansaire de Tarragona i Faktoria Folk, i la interpretació del Trencanous d’Artemis Dansa completen la nòmina dels creadors tarragonins.

Com que el Metropol tancarà les portes després de Santa Tecla, les taquilles es traslladaran a partir del dia 13 al vestíbul del Teatre Tarragona. La venda de les entrades començarà el 27 de setembre.

LA DATA

30.9.2017
és el dia
que arrencarà la temporada de tardor-hivern, amb un concert d’Ainhoa Arteta i Camera Musicae.

LA FRASE

Estem posant la primera pedra d’un projecte de futur, per crear estructures culturals a la ciutat
Josep Maria Prats
Regidor de Cultura

Inversió de 300.000 euros al Metropol

Un cop passades les festes de Santa Tecla, el Teatre Metropol tancarà les portes. S’hi durà a terme una reforma, “una necessària operació de maquillatge”, segons el regidor Josep Maria Prats, que va indicar que, entre altres millores, es canviaran les butaques, les cortines, els llums i el terra de parquet, i que s’arranjarà l’escenari. Aquesta actuació té un cost de 200.000 euros que ja estan inclosos en el pressupost municipal. Però s’hi sumaran 100.000 euros més, provinents del romanent de crèdit, que es destinaran a la reforma del vestíbul, que es convertirà en l’espai d’acollida del modernisme i el punt d’informació cultural de la ciutat. Segons el regidor de Cultura, es preveu que el Metropol pugui reobrir les portes la primavera que ve. Pel que fa al Teatre Auditori del Camp de Mart, les obres s’hi faran l’any que ve. Una de les actuacions més complexes és el condicionament de la gran vela, ja que, segons Prats, “només hi ha un estudi d’enginyeria tèxtil a l’Estat que hi treballi”. El titular de Cultura també va anunciar ahir que, un cop acabada la reforma del Camp de Mart, la seva programació cultural no es reduirà només als mesos d’estiu, sinó que s’ampliarà de març a octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie