Música

Cultura

Raphael actuarà a Girona el 17 de desembre

La promotora gironina White & Bright també portarà a la ciutat India Martínez, Antonio Orozco i Pep Plaza

Raphael, una de veus més internacionals de la cançó espanyola durant l’últim mig segle, actuarà el diumenge 17 de desembre a l’Auditori de Girona (20 h, de 30 a 90 euros), en un concert organitzat per la promotora gironina White & Bright . Aquest concert, per al qual ja hi ha les entrades a la venda a través del web de l’ Auditori , forma part de la gira Loco por cantar, en la qual Raphael, de 74 anys, presenta el seu últim disc, Infinitos bailes (Universal, 2016), sense oblidar òbviament els nombrosos èxits que ha acumulat des de principis dels anys seixanta. Dins d’aquesta gira, Raphael també actuarà el 7 d’octubre al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Durant la seva llarga carrera, Raphael no s’ha prodigat gaire en directe a la ciutat de Girona. Hi ha constància d’una actuació en la festa major de Santa Eugènia de Ter, el setembre del 1966, just al mig de les seves dues participacions successives en el festival d’Eurovisió, amb Yo soy aquel i Hablemos del amor, i pocs mesos després d’haver fet el seu debut a la Costa Brava amb un concert al club Gabriel de Palafrugell, el juliol del mateix any. En aquella època, Raphael era “el cantant més cotitzat d’Espanya” i es deia que cobrava unes cent mil pessetes per actuació. A Santa Eugènia, on alguns testimonis recorden que va oferir una actuació força curta amb una orquestra que no era la seva formació habitual, alguns sectors van criticar que la comissió de festes dediqués tants diners a portar l’estrella del moment. Raphael també va actuar en plena revetlla de Sant Joan del 1973 a la discoteca Piscis de la Devesa de Girona. L’entrada costava 200 pessetes.

Les últimes actuacions que el cantant ha ofert a les comarques gironines han tingut lloc al Festival de Cap Roig, on va actuar els anys 2009 i 2011, després d’haver superat un càncer de fetge. En els últims anys, Raphael ha estat reivindicat per un nou públic, que l’ha redescobert, per exemple, a través de la pel·lícula Mi gran noche (2015), dirigida per Álex de la Iglesia. El cantant de Linares és un dels pocs artistes que han rebut un Disc d’Urani, per haver superat durant la seva carrera els 50 milions de discos venuts.

W&B: més concerts

La promotora White & Bright també ha organitzat altres actuacions a l’Auditori de Girona per a aquesta tardor: el dissabte 21 d’octubre hi haurà dues funcions de l’espectacle musical familiar Clan en vivo! (16.30 h i 19 h, de 12 a 20 euros), amb els principals personatges de la cadena televisiva infantil, com ara Kate & Mim-Mim, Los Octonautas, Los Osos Amorosos, Caillou i Pocoyo. Al mateix escenari també actuarà el dissabte 4 de novembre la cantant India Martínez, dins del seu Tour secreto (21 h, de 25 a 50 euros).

White & Bright també ha organitzat un concert d’Antonio Orozco el dissabte 25 de novembre a la Sala de Ball de Girona (21 h, 35 euros), dins del Tour Destino.

A més, W&B portarà el dijous 14 de setembre l’humorista, imitador i cantant Pep Plaza al cicle Bellavista Afterworks, a la terrassa de l’hotel AC de Girona (21.30 h, 12 i 18 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA