cultura

Bullici de concerts

Lady Gaga, que aquesta setmana torna al Sant Jordi, engega una temporada de grans actuacions amb visites, també, dels Stones, Elton John i Depeche Mode

La Pegatina actuaran tres nits a l’Apolo i Love of Lesbian clouran gira al Sant Jordi Club

Lady Gaga –que, alerta, fa uns dies va cancel·lar una actuació al Brasil per “forts dolors”– i els Rolling Stones –en el que serà el sisè concert de la seva nova gira– obriran aquests pròxims dies una temporada de “grans concerts” que s’augura tant o més intensa que la de les últimes tardors. Gaga, que ja ha visitat Montjuïc en tres ocasions, iniciarà dijous i divendres al Palau Sant Jordi la gira europea de Joanne davant uns fans, els anomenats little monsters, inquiets per l’anunci fa uns dies de la cantant que pateix fibromiàlgia. Marcarà l’inici d’una sèrie de recitals al Sant Jordi que també inclou la visita del cantant de soul John Legend (12 d’octubre), els dos que hi oferirà Shakira en el marc de la gira d’El Dorado (25 i 26 de novembre) i els retorns de dos vells coneguts d’aquest recinte: Elton John (3 de desembre) i Depeche Mode (7 de desembre), proveïts en tots dos casos de la seva maleta de hits habitual. Al Sant Jordi Club s’hi espera la neozelandesa Lorde (un dels noms propis del 2017, que hi presentarà Melodrama el 9 d’octubre), Love of Lesbian (que culminaran el 24 i 25 de novembre la llarga gira d’El Poeta Halley); Los Planetas (que l’1 de desembre presentaran Zona temporalmente autónoma) i una opulent exhibició de metal amb Five Finger Death Punch i In Flames (12 de desembre). També a Montjuïc, però en aquest cas a l’Estadi, hi actuaran el 27 de setembre els Rolling Stones, per als quals encara hi ha entrades a la venda (a un preu, tanmateix, no inferior a 166 euros). Fa uns dies es va anunciar que els valencians Los Zigarros els farien de teloners.

La tardor musical a Barcelona, però, va molt més enllà dels concerts de gran format. La programació de sales –en marxa, aquests últims dies, amb concerts com els de Paul Weller i Band of Horses– té en el menú plats a tenir en consideració: Luna (que, l’11 d’octubre, portaran a Bikini la segona gira que fan d’ençà el seu retorn); l’idiosincràtic bluesman britànic Seasick Steve (que el 12 d’octubre a l’Hivernacle del Poble Espanyol encetarà una nova edició del Cruïlla de Tardor); la parella australiana Angus & Julia Stone (als quals s’espera el 24 d’octubre a Razzmatazz), el veterà guitar-hero alemany Michael Schenker (que, cinc dies després, també a Razzmatazz, actuarà acompanyat de cantants icònics de hard-rock com Gary Barden i Graham Bonnet); Father John Misty (que, el 18 de novembre, a Razzmatazz, presentarà un dels discos de rock més ben considerats del 2017), i el grup escocès Texas (25 de novembre, Razzmatazz).

La programació de tardor a Barcelona, d’altra banda, vindrà també molt dominada pels festivals. El BAM, a partir de divendres, té en agenda músics com la islandesa Ólöf Arnalds i els nord-americans Endless Boogie. I el Voll-Damm Festival de Jazz destaparà demà la programació completa d’una 49a edició de la qual ja es coneixen noms com ara els de Diana Krall (17 d’octubre, Fòrum), Chick Corea amb Steve Gadd (9 de novembre, Palau de la Música); The Waterboys (19 de novembre, Barts), Lila Downs (21 de novembre, Palau) i Trombony Shorty (9 de desembre, Razzmatazz). En recintes petits s’hi amaguen, com sempre, exquisits pots de confitura: el soulman Jacob Banks (20 d’octubre, Jamboree), el cantants country Daniel Romano (21 d’octubre, Rocksound) i Tift Merritt (18 de novembre, Rocksound) i la cantautora Nicole Atkins (22 novembre, Sidecar). I quant a oferta de músics catalans convé assenyalar en l’agenda les tres dates de La Pegatina a l’Apolo (27, 28 i 30 de setembre), propostes del Festival Connexions com la que unirà Mazoni amb músics d’Istanbul (8 d’octubre, Apolo) i la presentació del nou disc “cubà” de Maria del Mar Bonet (13 d’octubre, Liceu).

Finalment, aquesta tardor hi ha qui també espera amb impaciència concerts com els que oferiran !!! Chk Chk Chk (25 d’octubre, Apolo), The Darkness (3 de novembre, Razzmatazz 2), Seun Kuti (7 de novembre, Apolo), Mr. Big amb The Answer i Faster Pussycat (9 de novembre, Razzmatazz), Spoon (14 de novembre, Apolo), Songhoy Blues (22 de novembre, Bikini), Little Steven & Disciples of Soul (7 de desembre, Razzmatazz) i The Horrors (12 de desembre, Apolo).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia