Teatre

La Mercè suma accions interactives al parc de la Trinitat, que amplia horari

El Mercè Arts de Carrer escampa les actuacions pels barris i concentra al parc de la Ciutadella les companyies de dansa i les noves tecnologies

El Festival Mercè Arts de Carrer (MAC) consolida la seva potència dins del programa general de la Mercè, any a any. Si el 2016 es va estrenar l’espai del parc de la Trinitat per programar-hi activitats, aquest any han decidit allargar l’horari d’obertura i incloure-hi més activitats de participació, que van des de l’urban flash mob fins a la possibilitat de pintar grafits en un vinil per trobar connexions entre la Trinitat i Islàndia, el país convidat en aquesta edició de la Mercè.

Els espais de referència continuen sent el castell de Montjuïc per a les actuacions de circ i el parc de la Ciutadella per a la dansa (tot i que també s’hi ha integrat una part de noves tecnologies). La voluntat del MAC és oferir un gran ventall d’espectacles d’artistes que resideixen a Barcelona o de companyies internacionals que permetin gaudir-ho amb una notable visibilitat, gràcies als múltiples escenaris i la diversificació de projeccions de cada peça.

El parc de la Trinitat persegueix el públic més jove gràcies a les accions. El Terrat hi implanta una roda de monòlegs amb actors que participen en un insòlit concurs. Una competició ben diferent serà la de danses urbanes o la de cantants de rap, en directe. També hi ha espai per fer acrobàcies bicicròs o exhibicions de funky roller disco. Són només alguns exemples de les activitats programades, des del dissabte fins al dilluns, a la Trinitat.

El parc de la Ciutadella té dues parts ben diferenciades. De dia, destaca el claqué de Camut i Tap Olé i la contemporània de Thomas Noone, però també de Norrdans i James Wilson Dance (integra moviments d’arts marcials a la coreografia que se suma al projecte internacional Dancing partners). En canvi, al vespre, es reforça el vessant tecnològic. És un bon exemple el Terra forma en què la companyia de percussió catalana Brincadeira posarà so a les projeccions d’Ingvar Björn (sobre la natura absoluta islandesa). També hi haurà mixtura entre la música en directe i la dansa a Milkywhale i, amb un risc notable, una combinació entre el hip hop i la dansa tradicional basca (Topa) que signen els Brodas Bros amb Kukai Dantza. Brodas i Brincadeira tancaran el programa de divendres a diumenge amb un nou muntatge, de gran espectacularitat. Mercè Arts de Carrer és una iniciativa popular amb una selecció acurada pensada per despertar la curiositat de l’espectador.

LES XIFRES

299
projeccions
de 103 espectacles que es programen al castell de Montjuïc, la Ciutadella, la Trinitat, Albéniz i la Damm.
550
artistes
participen dins del programa Mercè Arts de Carrer en un cartell que es desenvolupa només quatre dies.

Pepa Plana estrena peça

Al castell de Montjuïc s’hi respira circ des de fa anys, per la Mercè. En el capítol de clowns, Pepa Plana estrena Suite, on encarna un personatge excèntric i dolç alhora. També Leandre presenta Rien à dire, que es va veure a Tàrrega l’any passat, i Barto munta un treball entre l’equilibri i el surrealisme.

Les acrobàcies les garanteix el programa Feres i esferes, liderat pel malabarista i humorista Jordi Kerol amb un repartiment internacional que inclou múltiples disciplines com la roda Cyr,l’equilibri amb boles gegantines, el bicicròs i els hula-hoops. També hi ha trapezi de La Fem Fatal i quadre aeri internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC