Música

Sara Terraza: “No busco ser superfamosa en tres mesos”

La cantant, que va ser solista del cor Geriona quan va quedar semifinalista d’‘Oh Happy Day’, mostra ara tot el seu potencial en un disc gravat amb joves músics gironins

Sara Terraza (Barcelona, 1995) tenia només 17 anys quan va arribar, com a solista del repertori més modern del cor Geriona, a les semifinals de la primera edició del programa de TV3 Oh Happy Day. “Vaig fer els 18 anys el mateix dia de la final”, recorda, i d’aquella època, ara fa quatre anys, també rememora quin és el gust de la fama: “La gent em parava pel carrer per fer-se fotos amb mi i demanar-me autògrafs. I el primer estiu vam fer seixanta concerts, però el segon any ja no va anar tan bé.” Per això, ara, Sara Terraza , amb 21 anys fets i la carrera de pedagogia pràcticament acabada –li queda per fer el treball de final de grau, el famós TFG–, ja sap més bé el que vol en aquest món singular de la música: “No busco sortir a tot arreu ni fer-me superfamosa en tres mesos. Prefereixo anar fent, crear música de qualitat i anar assolint objectius de manera progressiva”, afirma la cantant, que està molt ben acompanyada en la seva nova aventura personal per un grup de joves músics gironins, The Black Sheep: una ovella negra com la música d’aquesta jove cantant, apassionada des de molt petita pel R&B i sobretot per Amy Winehouse. Els músics de The Black Sheep són Aleix Cansell (piano), Oriol Tonietti (bateria), Tomàs Pujol (baix), Jordi Pareta –cantant d’Acció, grup amb què la Sara va col·laborar en el seu disc 1001 colors (2015)–, amb el seu sintetitzador Moog, i Ernest Pipó, guitarrista actual de la banda, que ha agafat el relleu de David Ortega. Els dos guitarristes han gravat gairebé a mitges les sis cançons que conté el primer disc de Sara Terraza & The Black Sheep , que ha estat editat per la discogràfica gironina RGB Suports.

El disc, presentat en directe recentment al Mercat de la Música Viva de Vic –concretament a la Jazz Cava–, es va enregistrar en tres tongades, entre el desembre i el juny, als estudis Ground de Cornellà de Terri, amb Jaume Figueres com a tècnic de la gravació i les mescles i Toni Xuclà com a productor d’unes sessions que es van fer amb tots els músics tocant alhora a l’estudi. “Joan-Pau Chaves, el productor d’Oh Happy Day, em va dir que tenia molt de talent i alguna cosa diferent, i em va encarrilar totalment cap al món de la música. Ell va ser qui em va recomanar que anés al Campus Rock de Mallorca, i aquest va ser el meu regal de Reis. En el Campus Rock, Toni Xuclà va ser el meu professor i li va agradar molt la meva veu, tant que em va convidar a col·laborar en el seu disc de poemes musicats per a la mainada, De poetes, cançonetes.

Sara Terraza, que actualment està estudiant el Curs d'Orientació als Estudis Superiors del Taller de Músics amb una beca de formació de la societat estatal d’artistes AiE,  és l’autora de les sis cançons del disc, que després han vestit bé al local amb els arranjaments aportats pels músics de la banda. El primer single, de què s’està enllestint un videoclip, és la cançó que obre el disc, Share your song. El disc continua amb un tema en català, Sentiments en veu alta, i uns altres quatre temes en anglès: Love me or leave me, Come back, A song i Is this all. “Crec que dins del mateix disc es pot notar l’evolució que hi ha hagut en el grup durant la gravació: em sortien moltes més idees cap al final. I hem anat definint el nostre estil sobre la marxa. Per això hi ha temes que sonen més comercials i d’altres que tenen harmonies gairebé jazzístiques. Crec molt en aquest projecte”, diu la Sara, que el 22 d’octubre actuarà al festival Connexions de Barcelona i el 9 de novembre, a la festa major de la seva universitat, l’Autònoma, a Bellaterra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona