cultura

Cultura

Les activitats i serveis de la biblioteca Rahola queden reduïdes fins a finals d’any

No s’han renovat set treballadors que acabaven contracte al setembre

A més, el bloqueig econòmic per part de l’Estat per l’1 d’octubre agreuja la situació

La biblioteca pública Carles Rahola de Girona, un dels flamants referents culturals de la ciutat, ha ensopegat amb el temut escull de les retallades. I per rematar-ho, amb una roca feréstega anomenada Estat.

Actualment, de les poc més d’una trentena de treballadors que fins ara hi treballaven, set deixaran de fer-ho a partir de dilluns. Concretament es tracta de tres interins i quatre membres de l’equip de reforç subcontractat als quals no s’ha renovat els contractes. Baixes que, sens dubte, afectaran les activitats i els serveis que ofereix aquest equipament gestionat per la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, nou places més que s’aguantaven d’un fil han estat garantides arran d’un concurs intern fet recentment, els resultats del qual, però, tot just ahir al vespre s’anunciaven.

D’aquesta manera es dissipa una inquietud que mantenia en suspens mitja plantilla de la biblioteca des de feia mesos, però que confirma alguns dels temors que tenien molts usuaris, com el fet que ja no es disposarà d’activitats tan populars com l’Hora del conte, que es feia a la secció infantil. Es dona la circumstància que fa uns dies un grup de famílies afectades van endegar una recollida de firmes per reclamar la renovació del servei. Una campanya que encara segueix.

Davant la impossibilitat d’aquest diari per posar-se en contacte amb la directora de la biblioteca, Sílvia Sanahuja, des del Servei de Biblioteques de la Generalitat s’ha anunciat que “s’està treballant per trobar alternatives fins que duri el bloqueig econòmic de la Generalitat, buscant alguna fórmula per reactivar-ho”.

Que la maquinària de l’equipament quedarà afectada també ho confirmen fonts del Departament de Cultura, del qual depenen, que assenyalen que “la intervenció per part del Ministeri d’Hisenda dels comptes de la Generalitat –pel referèndum de l’1 d’octubre– fa actualment impossible mantenir totes les activitats i serveis fins a finals d’any”.

Així caldrà esperar per veure si activitats com els clubs de lectura queden afectades o si es podrà garantir la celebració a la biblioteca de festivals com el MOT de literatura o la Setmana dels Premis Rahola.

“Més que préstecs”

Actualment la Rahola és la biblioteca pública més gran de Catalunya, i des que es va estrenar, el 2014, ha esdevingut un dels focus d’activitats culturals i socials més dinàmics de Girona, i ha obert les portes a tot tipus de propostes organitzades per diferents institucions i entitats. La gran aposta dels impulsors és que l’equipament no fos “només” un dipòsit de llibres amb servei de préstec i sala d’estudi, sinó “un lloc viu”, com defensava Lourdes Reyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia