Cultura popular

La música de la festa major de Reus ja té disc

Set músics enregistren les melodies del seguici festiu de la ciutat

La festa major de Reus ja té disc. En el marc de la capitalitat cultural catalana que la ciutat ostenta enguany, els temes musicals que acompanyen els elements del seguici festiu han estat inclosos en un àlbum a càrrec de la banda de la festa major, integrada per set músics que han passat diverses setmanes en un estudi de gravació per donar forma al treball. “És un regal per a la ciutat, i tan sols volem que la gent en gaudeixi”, va explicar ahir un dels components del grup, Daniel Carbonell. La formació, que es reuneix habitualment per la festa major reusenca, presenta el disc en concert aquesta nit (a les 10) al Mercadal.

L’àlbum, que inclou 21 peces, dedica les seves melodies a la víbria, els Xiquets de Reus, el Ball de Bastons i el drac de la ciutat, entre d’altres. “Hi hem volgut donar un tomb i afegir-hi ritmes de rock, pop, txa-txa-txa i fins i tot heavy”, va detallar un altre dels integrants del conjunt, Albert Galcerà, encarregat a més de la majoria dels arranjaments. “La gravació la vam començar després de Sant Pere i ens ha ocupat gran part de l’estiu. Ha estat una gran feina”, va assenyalar.

Per part seva, i en representació del consistori, Montserrat Caelles va exposar que “des del primer moment” es va tenir clar que s’havia de col·laborar en la gravació d’aquest. La regidora de Cultura va subratllar que el treball discogràfic “serà un gran element de projecció de la ciutat”. El disc es posa a la venda avui, a les vuit del vespre, en una parada al Mercadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen