Lletres

novel·la

novetat editorial

Escriptors reclamats per actes criminals

L’editorial barcelonina Alrevés ha publicat Barcelona, viatge a la perifèria criminal, una antologia d’Àlex Martín i Sebastià Bennasar amb deu autores i deu autors catalans, i també Hnegra, en què Fernando Marías ha convocat 22 autores i 22 il·lustradors (homes i dones). En tots dos casos l’excusa argumental són trames policíaques i, encara més, del gènere negre.

Gregori Dolz, que amb el seu germà Ilya Pérdigo dirigeixen l’editorial, admet que “és cert que les antologies no tenen el millor dels historials de vendes, però en aquest cas es tracta de dos projectes que ens van engrescar molt per la seva originalitat i diversitat. A més, el propòsit de les antologies ha d’anar més enllà de la venda de llibres”. La nòmina d’autors és llarga i això sempre és un esquer.

En el cas de Barcelona, viatge a la perifèria criminal es van triar deu barris de Barcelona (el Carmel, el Poblenou, el Guinardó, el Besòs, el Poble-sec...) i una autora i un autor per cada barri: “L’antologia de la Barcelona criminal va ser una proposta d’Àlex Martín i Sebastià Bennasar, sospitosos habituals del gènere que van creure oportú –i nosaltres també– que era hora de repartir el crim d’una manera més equitativa per a tota la capital catalana.”

“En el cas d’Hnegra, Marías no només ha coordinat el llibre amb les 22 autores i 22 il·lustradors, ha convertit el llibre en una exposició itinerant que es va inaugurar a Granada Noir a finals de setembre i ja té planificada la seva propera parada durant el festival Aragón Negro, el gener del 2018.”

Algunes de les autores d’Hnegra són noms com ara Rosa Ribas, Raquel Lanseros, Cristina Fallarás, Beatriz Rodríguez, Nieves Abarca, Clara Peñalver...

 Pel que fa als autors de Barcelona, hi ha Andreu Martín, Margarida Aritzeta, Empar Fernández, Lluís Llort, Esperança Camps, Jordi de Manuel, David Marín, Anna-Maria Villalonga, Núria Cadenas, Mireia Llinàs...

Com és lògic, tot i que el gènere estigui marcat, la varietat d’estils, d’èpoques, de tonalitats (humor, drama, crítica social...) permeten una certa garantia per al lector que segur que podrà trobar algun text que li agradi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona