Art

exposició

Diàleg artístic a la Nau Gaudí

Dues obres dels creadors contemporanis Mario Merz i Miquel Navarro cerquen un nexe amb els arcs parabòlics de la sala, obra de l’arquitecte reusenc

La Nau Gaudí de Mataró presenta fins al 14 de gener una nova mostra d’art contemporani que, en aquest cas, busca crear un nexe d’unió entre les obres exposades i els arcs parabòlics de la sala, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí. Es tracta de l’exposició que du per títol Un arc, un iglú, una ciutat i que proposa un diàleg i una posada en escena on es convida a reflexionar sobre les diferents formes d’habitar de l’ésser humà. A banda de l’espai, la mostra es serveix de dues instal·lacions: El camí per venir aquí, un iglú de grans dimensions característic de l’artista italià Mario Merz, i Des del terrat, una gran urbs a escala reduïda de l’escultor valencià Miquel Navarro. La vinculació entre aquestes tres potes no es vol fer des de la simple funcionalitat arquitectònica, sinó que s’explora el terreny especulatiu, metafòric i flexible de les arts visuals. D’altra banda, la mostra també permetrà obtenir una nova visió de la Nau Gaudí en la seva forma original, és a dir, sense plafons expositius.

L’exposició és una iniciativa que neix de l’acord de col·laboració entre el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i l’Obra Social La Caixa i serà la primera vegada que obres de la col·lecció d’art contemporani de l’entitat financera aterren al Maresme. Per la seva comissària, i cap de les col·leccions d’art de la Fundació Bancària La Caixa, Nimfa Bisbe, “els arcs parabòlics de la nau han de ser una part més de l’exposició” i va constatar que “en aquest espai les dues obres mostrades es veuen completament diferents que en anteriors muntatges on han pres part”. El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, i l’Obra Social La Caixa ja han anunciat que amb vista al 2019 es portarà a la Nau Gaudí de Mataró una segona exposició d’obres de la col·lecció de l’entitat bancària. En aquest sentit, Bassat es va mostrar esperançat en el fet que “aquesta exposició pugui ser el principi d’una llarga col·laboració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia