Teatre

Cultura

El TNC posa jazz a l’‘Après moi, le déluge’ de Cunillé

Les millors òperes contemporànies són les que parteixen d’una obra de teatre. Així de contundent és el pianista, director i compositor Miquel Ortega, que va assumir el repte de fer una òpera a partir d’un dels grans èxits de Lluïsa Cunillé: Aprés moi, le déluge. L’òpera s’estrena avui mateix a la Sala Tallers i ja té un 85% de les entrades venudes, deia pletòric el director del TNC, Xavier Albertí. Estarà en cartell fins al 29 de novembre.

Antoni Comas i Marisa Martins afronten els papers protagonistes, que ara fa una dècada van interpretar Jordi Dauder i Vicky Peña a l’Espai Lliure. Albert Arribas ha fet una reducció del text sense tocar la trama principal. Ortega només ha tingut dos mesos per fer la partitura, que alterna passatges de jazz (els instruments són, pràcticament, els d’un combo jazzístic) amb instants d’atonalitat (per reflectir la guerra) o altres de més melòdics, inspirant-se en el cantautor Jacques Brel. Jordi Prat i Coll ha assumit una direcció escènica procurant donar claus als actors i al compositor. Après moi, le déluge narra la inquietant trobada entre un empresari malalt (físicament i moralment) amb una intèrpret en un hotel de Kinshasa. El repte dels cantants lírics és fer bona la tesi d’Alfredo Kraus que deia que per ser bon cantant d’òpera “a més a més falta veu”, insinuant que és indispensable el treball interpretatiu, aclareix Ortega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen