Música

Cultura

Helena Rosich dedica un disc a l’exquisit Bill Evans

La cantant gironina l’ha enregistrat amb Alexandre Carbonell, Manel Fortià, Xavier Figuerola i Gonzalo del Val

El presentarà el 2 de febrer a La Planeta

Un any i mig després de presentar en societat el seu debut, Invitation, la cantant gironina de jazz Helena Rosich publica el seu segon disc, Feeling Bill Evans (Temps Record), dedicat òbviament a aquest gran pianista nord-americà. Rosich, que també ha estudiat piano, té Bill Evans (1929-1980) entre els seus grans referents musicals: “Era un músic exquisit, molt elegant i amb una sòlida formació clàssica”, diu aquesta cantant i advocada gironina –“Aquest és el meu ofici, però la música és la meva passió”–, que ha fet tot un treball de recerca sobre Evans i la seva obra per seleccionar els deu temes inclosos en el disc. Feeling Bill Evans es va gravar el juliol passat als estudis 5Grama, que dirigeix Francesc Ubanell a Pujals dels Pagesos (Cornellà del Terri). Rosich va cantar molt ben acompanyada per Alexandre Carbonell al piano i la direcció musical, Manel Fortià al contrabaix, Xavier Figuerola al saxo i Gonzalo del Val a la bateria, en unes sessions en les quals tots els músics van tocar alhora i van fer aportacions importants a la plasmació final dels temes. Carbonell és l’únic dels quatre que ja va tocar a Invitation i també fa duet amb Rosich en concerts de petit format. La presentació del disc, però, serà amb tota la banda i tindrà lloc el 2 de febrer a La Planeta.

El disc combina composicions de Bill Evans a les quals altres van posar lletres –Funkallero, In april i Waltz for Debby– amb estàndards de diferents autors que Evans va incorporar al seu repertori, com ara My foolish heart i Love is here to stay, dels germans Gershwin. També hi està representada la seva històrica col·laboració en el Kind of blue (1959) de Miles Davis, amb Blue in green, un tema que ha suscitat sempre força controvèrsia sobre qui dels dos el va compondre.

El disc es pot trobar a Itunes i Spotify i, en CD, a Discos Coll de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda