Lletres

Cultura

Catcon, el debut

El cap de setmana del 25 i 26 de novembre vinent tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú la primera convenció en llengua catalana per a fans de la ciència-ficció i fantasia

Ara fa 20 anys es va instituir la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia

La Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia (SCCFF) es va instituir el 1997, al llarg del primer encontre de ciència-ficció en llengua catalana que va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú. Per commemorar el 20è aniversari tindrà lloc a la mateixa localitat el primer Catcon, és a dir, una convenció del gènere en català, agafant com a exemple altres que se celebren, com ara el Worldcon, Hispacon i Eurocon (aquest últim va tenir lloc a Barcelona fa poc).

Els detalls els van explicar a la seu de l’AELC Eloi Puig, president de la SCCFF, l’escriptor i membre de la comissió organitzadora Antoni Munné-Jordà i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova, Teresa Llorens.

“Volem normalitzar la ciència-ficció i, a més, en català. Per això hi haurà autors, editors, aficionats, crítics, traductors... I també, entre tertúlies, entrevistes, conferències i presentacions hi haurà el lliurament dels premis Ictineu”, va explicar Puig.

Serà la novena edició d’aquests premis dividits en cinc categories d’obres publicades i inèdites: millor novel·la, millor relat, també en traduccions al català en tots dos casos, i aquest any incorporen la millor il·lustració.

A més de les dotze activitats del programa oficial, entre les 10 del matí del 25 de novembre fins a les dues del migdia del 26, Llorens va afegir que hi haurà “altres activitats paral·leles a l’entorn del Catcon, que es faran en diverses biblioteques i museus”. Els actes centrals tindran lloc a l’auditori Neàpolis, en ple centre urbà. El pressupost és de 3.500 euros, que s’espera recaptar dels 5 euros d’inscripció (els menors no paguen), la venda de samarretes i les quotes de les llibreries que hi posin estands. L’activitat té el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i la llibreria Gigamesh de Barcelona.

Recordar noms pioners

Munné-Jordà va destacar “una tertúlia sobre Pedrolo, Calders, Tísner i altres pioners a càrrec d’Aritzeta, Broch i Martínez-Gil”. I Puig va valorar els tres convidats d’honor. “Marc Pastor, Emilio Bueso i el nord-americà Mike Resnick, un autor prolífic que ha rebut els principals premis del sector”. “La intenció és que sigui una trobada anual”, va anunciar Puig, que encara no sap si serà itinerant.

Per a les inscripcions i consulta del programa hora a hora, podeu visitar www.catcon.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats