cultura

estimada psicoanalista

jordi cervera

Un bon secretari

Ja sap que fa temps que miro de trobar una fórmula que em permeti convertir-me en un escriptor d’èxit, d’aquells que venen molt i fan gires en hotels de luxe. Reconec que ara ja començava a veure un tènue raig de llum i a tenir clar que això de les lletres podia ser una carrera lucrativa i amb projecció internacional. Però l’actualitat política m’ha portat a perdre les poques certeses que havia anat acumulant a base d’hores de dura investigació.

M’han dit que un dels grans guardons que es pot aconseguir escrivint és el Nobel de literatura i jo em pensava que guanyar-lo et consagrava arreu, et convertia en carn de les millors crítiques, et disparava les vendes de tots els llibres antics i et reservava un lloc destacat en tots els anuaris d’història.

Doncs es veu que no. L’actualitat política m’ha demostrat que tu t’esforces, guanyes el Nobel de literatura i la gent que et convida a presentar actes i que se suposa que et venera es pensa que has guanyat el Nobel de la pau, que és un Nobel que no demana esforç i que fins i tot pots guanyar sent una persona que enceta guerres i que té l’arsenal més poderós del món. I no només això, ser un Nobel et pot fer caure en les urpes de la premsa rosa (que no està malament) però aleshores la cosa es complica i has de llogar un bon secretari que sigui capaç de discriminar si et conviden a la inauguració d’una botiga de vàters de disseny o bé a una mena d’aquelarre on ni tu coneixes ningú ni ningú et coneix a tu. Potser la gràcia és dir coses sense cap ni peus i pensar que aquells milers de persones llegiran els teus llibres un pic acabis de regurgitar (més literari que vomitar) bajanades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen