cultura

Municipal

Primer pas perquè Dosrius disposi d’una biblioteca

L’Ajuntament encarrega la redacció del projecte de l’equipament municipal, que s’ha d’ubicar a la zona de Can Batlle

El futur edifici tindrà una única planta i tindrà una gran sala polivalent

L’Ajuntament de Dosrius ha materialitzat el primer pas perquè el municipi es doti d’una biblioteca i ja ha encarregat la redacció del projecte executiu, que hauria d’estar enllestit a finals d’aquest mes de novembre. El nou equipament municipal, batejat amb el nom d’Esteve Albert i Corp en homenatge al cèlebre poeta, autor teatral, historiador i promotor cultural dosriuenc, està previst que faci a la zona de Can Batlle –on també s’ha de fer el nou institut– i es desenvolupi en una única planta per tal de facilitar l’accessibilitat i la redistribució dels diferents espais. Disposarà d’una zona infantil, una de fons general amb una àrea de revistes i música, una gran sala polivalent amb capacitat per a unes 200 persones i dues aules de suport, amb un total de 75 punts de lectura, 20 d’accés informàtic i un fons de 12.500 documents.

Amb la construcció de la biblioteca, l’equip de govern local es marca com a objectiu convertir aquest futur edifici en un espai de referència en la vida cultural del poble. En aquest sentit, l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), confia que la biblioteca esdevingui “una eina clau en matèria educativa i social i un actiu clarament important en termes de promoció i acostament de la cultura als veïns”.

Urbanitzar Can Batlle

El primer pas per tirar endavant el projecte passarà per urbanitzar la finca de Can Batlle i per obrir els nous carrers del sector. Una actuació que està previst que es dugui a terme l’any que ve. Un termini de temps que s’aprofitarà per trobar el finançament necessari per encarar les obres tan aviat com sigui possible. Des de l’Ajuntament, a més, es pretén que l’edifici es converteixi en un referent en arquitectura sostenible, ja que la intenció és instal·lar-hi un sistema de calefacció a partir de la combustió de biomassa forestal, tal com s’ha implementat recentment a l’escola i al poliesportiu, que ha de permetre reduir fins a un 75% el consum d’energia i fins a un 76% les emissions.

Un projecte llargament esperat

El projecte per disposar d’una biblioteca fa alguns anys que és viu. En el mandat anterior es va fer una proposta per a la qual la Generalitat va concedir una subvenció de 500.000 euros. Un ajut que es va perdre perquè l’obra s’havia d’haver adjudicat com a molt tard el 31 de desembre del 2015. Una situació que no es va donar perquè, entre d’altres entrebancs, no estava redactat ni el projecte executiu ni es disposava dels diners per finançar la resta de l’obra, valorada en 1,2 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia