Música

La crònica

música

Noranta minuts de felicitat

Només calia mirar al teu voltant per veure què desprenien les cares del públic: felicitat. Fer feliç tanta gent –concert amb entrades exhaurides– i amb tanta diversitat generacional, no deixa de ser sorprenent. Trobar bona música i músics, que puguin aglutinar-ho, és molt difícil. The Gramophone Allstars Big Band, dissabte a la sala d’El Canal de Salt, dins la programació del Festival Temporada Alta, ho van aconseguir.

El Maraca Soul Tour és un directe extremament elegant, en tots els aspectes de l’espectacle: repertori, posada en escena, il·luminació i un so equilibrat i net. Arrenca amb una versió d’Iko, Iko un tema popular de la música de New Orleans, l’arranjament del qual fusiona diferents melodies de Tremé, el barri d’aquesta ciutat, mare de la música negra de carrer. Passant de Stevie Wonder a Harry Belafonte, de Ray Barretto a Nina Simone, a més a més de grups mítics com Slackers i Skatalites.

The Gramophone Allstars Big Band, com a gran formació –arriba als disset components– versiona aquests clàssics amb una mirada molt jazzística i amb una potència musical prodigiosa, donada pels arranjaments creats per a aquesta banda. Inclou també un tema propi, Tommy’s Spaceship, del saxofonista i flautista Lluc Casares.

El bis més especial va ser Could you be loved, del màxim exponent de la música jamaicana, Bob Marley, i I don’t know, primer tema d’aquest nou treball Maraca Soul, que incorpora un nou ventall rítmic, afegint al soul, ska i reggae dels anteriors enregistraments calypso, boogaloo i latin.

Liderada per Genís Bou, saxofonista bisbalenc, aquesta formació aglutina alguns dels músics joves més rellevants del panorama musical actual. Judit Neddermann, Kathy i Yolanda Sey (veu), Genís Bou i Pau Vidal (saxo tenor i flauta), Lluc Casares (saxo alt i soprano), Pere Miró (saxo baríton), Pep Garau, Andrés Tosti i Pep Tarradas (trompeta i fiscorn), Albert Costa i Sidru Palmada (trombó), Adrià Plana (guitarra), Eloi Escudé (piano i teclats), Vic Moliner (baix i contrabaix), Aleix Bou (bateria) i Xoan Sánchez (percussió). Enguany celebren el seu desè aniversari.

Una base rítmica sòlida, una secció de vents potent, una veu lied delicada i uns cors impecables són sinònim de The Gramophone Allstars Big Band.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona