cultura

Cultura

L’escriptora i artista Irene Solà guanya el Premi Documenta 2017 amb la novel·la ‘Els Dics’

L’escriptora i artista Irene Solà (Malla, 1990) ha guanyat el premi Documenta 2017 amb la novel·la Els Dics, que reflecteix l’essència poètica del món rural i la combina amb flaixos de la vida urbana. El jurat -que està format per Pau Vidal, Marina Espasa, Jesús Cartañà, Èric del Arco i Eugènia Broggi- ha valorat la intenció literària, la voluntat experimentadora i el gruix del món dels personatges que caracteritza i ha destacat la proliferació d’històries distòpiques i de ciència-ficció en les quals el poder de la tecnologia aplicada a les relacions sentimentals és predominant. L’obra de Solà es publicarà el març del 2018.

Solà ha exposat i llegit la seva obra al CCCB, a la Whitechapel Gallery (Londres), al Bòlit (Girona), al Quick Time Festival (Reykjavík), al Festival Internacional de Poesia de Sant Cugat, al LadyFest Barcelona, i a la IX Edició del Festival Literari Tocats de Lletra (Manresa), entre d’altres.

A banda, ha rebut les ajudes a la creació literària del departament de Cultura el 2016, la Beca Art Jove 2015, la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística 2013 i el Premi de Poesia Amadeu Oller 2012.

Solà, que resideix a Londres i anteriorment ja havia publicat Bèstia (Galerada), ha estudiat la Llicenciatura de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a la Listaháskóli Íslands (Islàndia); i té un màster de Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia