dansa

festival de dansa

Celrà torna a convertir el desembre en el mes de la dansa

Demà començarà la segona edició de ‘Desembre en dansa’, que oferirà fins diumenge una proposta de sis espectacles i tres tallers realitzats per ballarins i creadors

Aprofitant la llarga trajectòria en formació i projectes de creació que s’han desenvolupat al municipi de Celrà des dels anys noranta, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i L’Animal a l’Esquena, organitza un segon cicle de dansa.

Es realitzarà en diverses localitzacions del poble, concretament a L’Animal a l’Esquena (Mas Espolla), a la plaça de l’Església, al Teatre Ateneu, sota el pont del carrer Aumet i a l’Escola Municipal de Dansa. Aquesta proposta d’espectacles es complementarà amb diferents tallers, adreçats a joves a partir de 15 anys i a adults, que duran a terme alguns dels ballarins i creadors convidats. Aquestes sessions es duran a terme a l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i s’hi treballarà el llenguatge artístic i el moviment específic de cada creador.

La inauguració del cicle Desembre en dansa tindrà lloc demà dijous, a les set del vespre, amb la presentació del procés de creació del nou espectacle de Los Moñekos, sota el títol Ameba, al centre de creació L’Animal a l’Esquena.

A partir de divendres, fins diumenge a la tarda, es combinaran espectacles i tallers.

En aquesta segona edició participaran, entre d’altres, el coreògraf americà Frey Faust –que oferirà fonaments de l’Axis Syllabus, un compendi de referències sobre l’estructura, la funció, els límits i el potencial del cos humà en moviment–, els catalans Laura Alcalà, Emma Riba i David Menéndez, i també les companyies Roberto G. Alonso, MONS Dansa i Los Moñecos, la bailaora sevillana Leonor Leal, les joves ballarines de l’escola de dansa dANS de Banyoles (Jove Companyia. INDANS) i la Jove Companyia de l’Escola Municipal de Dansa.

En total, sis espectacles (a preus que van de gratuït a 13 euros el més car) i tres tallers.

Presentació d’un llibre

Dins del cicle també hi haurà la presentació del llibre La Cientificación del alma y el espíritu, de Dominik Borucki (ballarí, coreògraf, psicoterapeuta corporal), i un vermut al hall del teatre.

LES XIFRES

6
espectacles i 3 tallers formen la programació del cicle, que comença avui i durarà fins diumenge.
150
euros val tot el paquet complet, però les entrades costen de zero a 13 euros els espectacles i de 20 a 88 els tallers.

Tallers de flamenc, Axis Syllabus i contemporània

Els tallers són un dels pals de pallers de la programació del cicle Desembre en dansa. Per començar, demà dijous la bailaora Leonor leal treballarà el flamenc com a eina de formació. El flamenc és una disciplina molt completa i plena de riquesa que permet treballar als ballarins l’ampliació de la capacitat d’escolta, el desenvolupament i la pràctica del sentit rítmic, l’ús del cos com a instrument de percussió i la improvisació a l’espai a partir de patrons rítmics. Divendres, Frey Faust transmetrà fonaments de l’Axis Syllabus, un compendi de referències sobre l’estructura, la funció, els límits i el potencial del cos humà en moviment. Una eina extremament útil per a qualsevol rehabilitació, reeducació i procés de formació que ajuda a detectar els factors d’estrès i a avaluar les estratègies d’estalvi energètic a mesura que ens movem. Finalment, dissabte Laura Alcalà oferirà el seu procés de creació compartint interessos i reflexions al voltant de la dansa contemporània i la relació entre dos cossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen