cultura

Guillermo del Toro, preferit als Globus d’Or

La pel·lícula del mexicà Guillermo del Toro La forma del agua –que va guanyar el Lleó d’Or a la mostra de Venècia i va inaugurar el Festival de Sitges– parteix com a favorita per a la 75a edició dels Globus d’Or, amb set nominacions. L’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood va fer públiques ahir les seves candidatures per a la gala, que tindrà lloc el 7 de gener a l’hotel Beverly Hilton de Los Angeles i que Seth Meyer presentarà. Les principals rivals de La forma del agua seran Los archivos del Pentágono, de Steven Spielberg, i Tres anuncios en las afueras, de Martin McDonagh, amb sis nominacions cada una.

La forma del agua és un altre dels contes fantàstics que tant estima el director d’El laberinto del fauno; es tracta d’una recreació del mite de la Bella i la Bèstia que relata la història d’amor entre una dona muda i una criatura marina als Estats Units de 1962. El film aspira també als Globus d’Or com a millor director, millor guió, millor actriu de drama (Sally Hawkins), millor actor de repartiment (Richard Jenkins), millor actriu de repartiment (Octavia Spencer) i millor banda sonora original (Alexandre Desplat).

Les tres pel·lícules esmentades estan nominades al premi al millor drama, conjuntament amb Call me by your name, de Luca Guadagino, i Dunkerque, de Chrisyopher Nolan. Les aspirants a millor comèdia o musical són The disaster artist –millor pel·lícula en el darrer Festival de Sant Sebastià–, Déjame salir, El gran showman, Yo, Tonya i Lady Bird.

A més de Guillermo del Toro, estan nominats com a millor director Christopher Nolan, Steven Spielberg, Martin McDonagh i Ridley Scott (Todo el dinero del mundo).

La pel·lícula sueca The square, gran triomfadora dels premis de cinema europeu, està nominada com a millor film estranger al costat de la xilena Una mujer fantástica, la cambodjana Se lo llevaron: recuerdos de una niña de Camboya (dirigida per Angelina Jolie), l’alemanya En la penumbra i la russa Sin amor. La recentment estrenada Coco sembla favorita en la categoria de llargmetratge d’animació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA