Música

música

novetat discogràfica

Laura Simó i Nito Figueras remodelen The Beatles

Demà presentaran al Sunset el disc ‘White Pepper’, amb cançons del ‘Sgt. Pepper’s’ i del ‘White album’

El 18 de febrer passat, la cantant barcelonina Laura Simó i el pianista saltenc Nito Figueras van estrenar al Sunset Jazz Club de Girona el seu projecte White Pepper: un homenatge a The Beatles amb motiu del 50è aniversari de dues de les seves obres de maduresa, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967) i The Beatles (1968), conegut popularment per la seva portada blanca com el White album. “La idea inicial era només presentar un espectacle al Sunset, però al cap de poc temps vam arribar a la conclusió que l’evolució natural del projecte era arribar a fer-ne un disc”, expliquen Simó i Figueras, acompanyats en aquesta aventura per altres grans músics: David Simó (bateria), Jordi Franco (baix i contrabaix) i Guim Garcia-Balasch (saxòfons i flauta). I el disc resultant, White Pepper ( U98 Music ), es presentarà demà dissabte, també al Sunset Jazz Club , on el quintet oferirà dos concerts (20 i 23 h, 12 euros).

White Pepper inclou quatre cançons de Sgt. Pepper’s –With a little help from my friends, Lucy in the sky with diamonds, Getting better i A day in the life– i, en proporció exacta, vuit del doble blanc: Back in the URSS, Julia, While my guitar gently weeps, I will, I’m so tired, Blackbird, Mother Nature’s son i Rocky Raccoon, una cançó de la qual Simó diu: “Em va agradar molt la lletra, una història ambientada en el Far West. Nosaltres l’hem convertida en un blues increïble.” “Entre les orquestracions del Sgt. Pepper’s i les cançons més despullades del disc blanc, nosaltres hem triat aquelles cançons que ens oferien més possibilitats a l’hora de versionar-les i, sobretot, de portar-les a l’estil de la Laura”, afirma Figueras sobre un disc en què hi ha “jazz i moltes altres influències”. En concert també toquen She’s leaving home, When I’m sixty-four i Dear prudence. El disc , masteritzat a Nashville i amb disseny gràfic d’Oriol Planells, també es presentarà el 7 de febrer a Luz de Gas amb algunes sorpreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona