Música

Cultura

Dubcat presenta el seu debut, ‘Som’, a la Bisbal

El grup barceloní crea música electrònica amb connexions jamaicanes i lletres tan poètiques com viscerals

Aquesta nit actua a L’Alternativa amb Caritat Humana

“Nosaltres veníem del món de la música jamaicana i buscàvem alguna cosa diferent, però no sabíem molt bé cap a on anàvem. I al final el canvi ha estat molt important, tant estilísticament –tot i que el dub continua present– com pel fet d’haver passat dels instruments convencionals a les màquines”, expliquen Joan Llobera (veu) i Marc Taulé (sintetitzadors i veus), que van posar en marxa el projecte Dubcat el 2016 i, després de completar la formació definitiva amb la cantant maresmenca Mireia Lorente, han editat recentment el seu primer àlbum, Som (New Beats / Kasba Music ), un disc produït per Mark Dasousa, que fins ara havia treballat amb grups valencians com ara Aspencat, Zoo i Smoking Souls. Dubcat presentarà avui Som en un concert que tindrà lloc a la sala L’Alternativa de la Bisbal d’Empordà (23 h, 3 euros), amb els Caritat Humana de Jair Domínguez i el bisbalenc Dj Lladó.

Dubcat es va presentar en societat amb el single A temps , gravat la tardor del 2016 i produït per Ainz Adams. El maig passat, el grup va publicar l’EP digital La diferència, amb quatre cançons: Spank me, La bala, Guspira i Smash. Aquestes cinc primeres cançons s’han recuperat a Som, amb la veu de la primera cantant del grup, Marta Trujillo. Spank me , un cant a favor de l’alliberament sexual, es va convertir en un divertit i colorista videoclip que “remarca el missatge de la cançó”.

En els altres cinc temes del disc sona ja la veu de la Mireia, aportant-hi la part més melòdica, en una línia propera al R&B. Hi una certa actitud hip-hop en la seva posada en escena, vestits amb granotes i donant molta importància al moviment i l’expressió corporal, però Dubcat té també “un punt visceral, hereu de la ràbia del punk”. Hi ha cançons contundents (La bala) i altres de més poètiques, però en general Som és un disc “optimista i lluminós, sobre el destí, l’amistat i l’amor”. Un disc diferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen