Música

música

novetat discogràfica

Enfangats de ‘funk’

The Slingshots, grup icònic de la ‘Blackcelona’, editen ‘Spread the mud!’, un disc “cru, pur i directe” que dissabte estrenen a l’Apolo

S’anomenen The Slingshots i, juntament amb bandes com The Excitements o Funky Step & The Sey Sisters, ajuden a explicar l’eclosió de música negra que hi hagut en l’última dècada als escenaris catalans. Grup capdavanter, també, de la marca Blackcelona (dins la qual s’han realitzat quatre discos recopilatoris i diverses produccions), The Slinghsots són una banda emmirallada en James Brown i Funkadelic (així com, segons afirmen, en “bandes blanques de música negra i potent secció de vents com ara Blood, Sweat & Tears i Eric Burdon & War”) que s’ha guanyat l’admiració de tothom que els ha vist en directe. “Abans, tots aquests grups de música negra estàvem dispersats, però hem acabat compartint actuacions i músics”, explica el saxofonista Sergi Franch, un apassionat dels metalls de Tower of Power i els J.B.’s de James Brown.

Integrats per vuit veterans de les músiques més calentes de la ciutat (“si no tens una certa edat és impossible poder compartir una banda amb vuit persones”, adverteixen), The Slingshots estrenen Spread the mud!, un disc, el segon, amb el qual posen de manifest la seva devoció per un funk (mud vol dir “fang”, que sona fonèticament com la música que més estimen) i un soul abordats de manera “gens acadèmica”.

“Buscàvem un so analògic”, assenyala el cantant Roger Fullosoul, amb una dicció de l’anglès perfecta que és fruit d’haver viscut els primers divuit anys de la seva vida al Canadà. “Un equilibri de so retro i, al mateix temps, modern que no és pas fàcil aconseguir i que, en el rock, han aconseguit bandes com The Black Keys. Un so cru, pur i directe.”

El nord-americà Mike Mariconda i el català Marc Tena, productors, s’han encarregat que la banda no perdés el seu punt garage. “En Mike té clar que bandes com la nostra no poden sonar perfectes”, assegura Fullosoul, que cita com a influències majúscules Paul Rodgers, Bob Seger, John Fogerty i “la consciència social” de Curtis Mayfield. “Amb l’edat molts bandes es van professionalitzant i perden una innocència i unes ganes de sorprendre que cal mantenir de totes totes.” Tenen clar que són blancs (“no puc fer el que no puc fer, però sí que puc fer-ho a la meva manera, i això és bo”, diu Fullosoul), però el seu coneixement de les músiques que aborden és enciclopèdic. The Slingshots presentaran Spread the mud! dissabte a la Sala Apolo de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona