cultura

Un viatge de 24 hores ple d’emocions

Zoom no és un espectacle de nens tocat per a nens, es podria dur a qualsevol lloc.” Manuel Valdivieso és el director, juntament amb el Quartet Dalia, d’aquest nou espectacle “estrella” del servei educatiu de L’Auditori, que de moment han vist algunes escoles i dissabte 27 de gener es podrà veure dins la programació familiar.

Dies de Músic. Zoom, interpretat per la JONC Alevins, es presenta com “un recorregut eclèctic al llarg de les hores del dia per mostrar les emocions que senten els músics; el matí comença amb una sardana, per exemple, i després arriba una tempesta i tot seguit la nit, que dona pas a un nou dia.”

Res de faristols, ni partitures, ni cadires: els nois i noies de 14 a 19 anys que integren l’orquestra interpreten de memòria el repertori, que inclou molta música del segle XX, en especial Britten i Toldrà, i executen tot de moviments sobre l’escenari creant figures diverses. “L’objectiu era demostrar que darrere del músic hi ha una persona que fa la música”, afirmava ahir Cesc Gelabert, responsable de la coreografia: “Mentre toquen, aquests nois i noies fan una operació mental d’una complexitat molt més gran que no mirar el mòbil.”

“Hem d’estar concentrats no només en els passos, sinó tota l’estona, i arriba un moment que el cos forma part de la música”, va explicar Cristina Cortès, trompa. “Quan veus el silenci entre el públic, nens i nenes que no estan acostumats a estar callats, et venen més ganes de transmetre el que sentim per la música”, deia Oriol de Antonio, violí. “A la sardana, que és la peça que ens hem fet més nostra, hi ha moments fantàstics perquè ens anem mirant als ulls”, hi va afegir Biel Pelfort, trompeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda