Música

Cultura

Freddie de Tommaso, premi Viñas

La 55a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas també premia Leonor Bonilla i Sehoon Moon

En la final d’enguany van participar 16 cantants, d’un total de 515, de 60 països  

El tenor britànic de 24 anys Freddie de Tommaso va guanyar la 55a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, en la final celebrada, divendres a la nit, al Gran Teatre del Liceu. El segon premi va ser per a la soprano sevillana de 30 anys Leonor Bonilla. El tercer premi se’l va endur el tenor sud-coreà de 33 anys Sehoon Moon.

En la final del Tenor Viñas d’enguany van participar 16 cantants, triats d’un total de 515 que s’hi  van presentar, de 60 països.  Els artistes havien passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid.

 La resta de premis oficials van ser per a la soprano francesa de 29 anys Anaïs Constans, el contratenor sud-coreà de 33 anys Jungkwon Jang i el baríton nord-americà de 27 anys Andrew Manea.

El jurat internacional estava presidit per la directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, i format per representants dels principals teatres d’òpera del món, com ara el Teatre Bolxoi de Moscou, la Scala de Milà, el Metropolitan Opera House de Nova York i l’Opéra National de París, entre d’altres.

La dotació econòmica d’aquest any ha estat d’un total de 108.000 euros, repartits entre premis oficials (72.000), premis especials (16.000) i  premis extraordinaris (20.000), a més d’altres premis menors, com ara 14 borses d’estudis.

El concert final

El concurs es tanca avui a les 18 h, al Liceu, amb un concert en què els guanyadors interpretaran diverses peces acompanyats per l’orquestra simfònica del Liceu, dirigida per Sergio Alapont. La presentació de l’acte serà a càrrec de Marcel Gorgori.

L’últim a actuar serà el guanyador, De Tommaso, que interpretarà È la solita storia del pastore (de L’Arlesiana, de Cilea) i Salut, tombeau! (de Romeu i Julieta, de Gounod). Per davant actuaran, en dues parts, la resta de guardonats i finalistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA