Cinema

’La forma del agua’, de Guillermo del Toro, gran favorita als Òscar amb 13 nominacions

La forma del agua, de Guillermo del Toro, és la pel·lícula que ha rebut més nominacions als premis Oscar, que es lliuraran el proper 4 de març a Los Angeles. En total, l’Acadèmia de Hollywood ha nominat el film del director mexicà en 13 categories, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula i director. Dunkerque, del britànic Christopher Nolan, amb 8 candidatures, i la producció independent Tres anuncios en las afueras, amb 7, són les altres dues cintes més nominades.

La forma del agua homenatja el cinema de ciència-ficció i d’espies dels anys cinquanta en una versió lliure del mite de La bella i la bèstia, protagonitzada per Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon i Richard Jenkins, entre d’altres. La pel·lícula va inaugurar el passat Festival de Sitges i s’estrenarà als cinemes catalans el 16 de febrer. Guillermo del Toro podria ser el successor de dos cineastes mexicans que han triomfat els darrers anys als Oscar: Alejandro González Iñárritu i Alfonso Cuarón.

Dunkerque recrea la derrota a mans dels nazis i l’evacuació de l’exèrcit britànic en aquesta ciutat francesa, a la primavera del 1940. Està dirigida pel britànic Christopher Nolan (El caballero oscuro, Interstellar). Un altre britànic, Martin McDonagh, ha dirigit el neowestern Tres días en las afueras, amb Frances McDormand en el paper d’una mare que paga uns anuncis perquè es capturi el responsable de la violació i l’assassinat de la seva filla.

Entre els intèrprets nominats hi ha Frances McDormand, Daniel Day-Lewis, Meryl Streep, Sally Hawkins, Denzel Washington, Gary Oldman, Christopher Plummer, Richard Jenkins i Woody Harrelson.

Per la seva banda, Star Wars: Els últims Jedi, la pel·lícula amb més recaptació estrenada el 2017, s’ha emportat 4 nominacions, totes de caràcter tècnic. A més, l’exjugador dels Lakers Kobe Bryant competirà en la categoria de millor curtmetratge d’animació amb la seva obra Dear basketball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES