Lletres

festival de cultura

Andreï Makine i Care Santos, al MOT 2018

Luisgé Martín, Bel Olid, Miquel de Palol i Andrés Barba, altres autors confirmats

El MOT 2018 arribarà a Olot el 22 de març amb una novetat fonamental: el trasllat de la seu principal de La Carbonera, on s’havia fet els últims quatre anys, fins a la sala El Torín, al capdamunt del Firal. El ver-MOT, que tradicionalment s’havia fet a la plaça del Teatre, també s’enfilarà al puig del Roser, fins al bar Líquid. El motiu del canvi de seu ha estat la recerca de més capacitat, ja que l’èxit de públic de les passades edicions del MOT a Olot va posar a prova els límits d’espai de la sala La Carbonera. El ver-MOT, que es feia a la plaça del Teatre, davant de La Carbonera, buscarà el 2018 aixopluc al bar Líquid, a sobre d’El Torín, gràcies a la complicitat de l’establiment, que busca ampliar la seva oferta d’activitats més enllà de l’oci nocturn.

Per la seva banda, el MOT Girona, que obrirà el festival el 15 de març, canviarà de lloc només pel que fa al ver-MOT, la taula rodona d’autors que conversen tot fent el vermut el dissabte a les 12 del migdia. El ver-MOT aquest any tindrà lloc als jardins de Fora Muralla, al barri de les Pedreres. La resta d’activitats es continuaran fent a la biblioteca Carles Rahola.

Pel que fa a les noves confirmacions, s’han incorporat a l’elenc d’autors noms destacats de l’escena literària més pròxima, com ara Miquel de Palol, que acaba de publicar la novel·la Què! Estampes d’un dependent filòsof, i Bel Olid, que acompanyarà sobre l’escenari l’escriptor espanyol Luisgé Martín, l’última novel·la del qual és El amor del revés. D’altra banda, la catalana Care Santos compartirà escenari amb Andrés Barba, tots dos guardonats en l’últim any amb novel·les al voltant del mite de la bondat infantil: Media vida (premi Nadal 2017) i República luminosa (premi Herralde de novel·la 2017), respectivament. Un altre dels noms de l’àmbit internacional és Andreï Makine, autor rus exiliat a França des del 1987 i guardonat amb els premis Goncourt i Médicis per la novel·la El testamento francés.

Finalment, l’escriptor xilè Luis Sepúlveda, que va saltar a la fama al nostre país amb la novel·la Un viejo que leía novelas de amor, formarà part també dels autors que participen en el MOT 2018, que arrencarà el 15 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA