Cultura popular

ISOLDA SUCARRATS

PRIMERA PRESIDENTA DE LA COLLA CASTELLERA MINYONS DE TERRASSA

“L’any que ve farem quaranta anys i el trasllat de local el veig complicat”

Substitueix un veterà de la colla com és Jordi Juanico després de sis anys vinculada al grup. Entoma el repte amb respecte, defugint els personalismes i prioritzant la feina d’equip

Quines sensacions té i com es va decidir a presentar-se a la presidència?
M’estic situant, parlant amb gent i aprenent i escoltant els que ja hi han passat, com he fet amb en Jordi Juanico [ja expresident]. Tampoc tenia la idea clara de presentar-me. Va ser estant a plaça, anant parlant i sopant amb uns quants que va anar naixent d’una manera natural. I la gent es va anar animant.
No fa mesos que ho tenia pensat?
Com a anècdota sí que vaig dir en una actuació que hi hauria d’haver una dona presidenta. Fent conya vaig dir que no podia ser que els Minyons fóssim la primera colla d’introduir la dona en el tronc i no com a presidenta. I es veu que hi va haver gent que ho va sentir. Quan vam començar a créixer com a equip de colla en cap moment deia de ser-ho, al contrari, perquè tinc la situació típica d’una dona de 42 anys: nens, una mare que necessita certes ajudes, una feina i la meva vida privada. Ni molt menys ho tenia al cap, però m’hi he anat trobant de manera natural.
I què pot aportar?
Sóc molt comunicativa i m’agrada amarar-me del que diu la gent. Espero poder arribar a tothom. M’agrada molt aprendre. Una persona molt important per a mi dins de la colla em va dir: “Escolta, dialoga i sigues humil.” No deixa de ser com jo soc, però que t’ho diguin et fa tocar de peus a terra.
Quines mancances troba en la colla?
S’ha de tornar a tenir l’empenta i la trempera de ser els Minyons. I que ens hem d’obrir un pèl més a la ciutat. Com a anècdota, una mare de l’escola on porto els fills em va preguntar quin dia podia anar al local i jo li vaig haver de contestar que sempre s’hi pot anar. No hem d’obrir una porta física, sinó la colla, perquè la gent se senti més acollida. A la gent li costa fer el pas d’entrar o venir a un assaig. I hem de sumar amb les colles de l’entorn, hem de fer comarca i cuidar les ciutats veïnes.
I això com es fa?
Mantenint bones relacions, contactes, diàleg i, si podem, fer coses conjuntament. Sempre hem sigut una colla referent, i hem de seguir sent-ho i cuidar les altres colles.
Quins altres objectius tenen?
Com a equip de colla també hem d’ampliar la gamma de castells que tenim i pensar també en un futur fort i potent. Que hi hagi unes idees molt ben implantades i que es puguin aprofitar, perquè sigui qui sigui que vingui al darrere decideixi si vol continuar amb la ideologia.
I s’hi inclou el canvi de local?
És una proposta que va fer l’altra candidatura i nosaltres com a equip de colla pensem que aquests temes importants s’han de portar a l’assemblea. Si es fa un projecte, s’ha de preguntar la necessitat o no de canviar de local. Ara per ara som aquí, l’any que ve farem quaranta anys i el trasllat de local en un any el veig molt complicat. Per tant, hem de cuidar aquest local, ha de tenir una bona presència.
Les relacions amb l’Ajuntament són bones?
L’alcalde, el senyor Alfredo Vega, ja es va posar en contacte amb nosaltres, em va felicitar i vam parlar de quedar en breu per veure en què podem treballar conjuntament.
M’ha arribat que volen visitar el conseller Lluís Puig a Brussel·les.
No n’hem parlat en ferm i no està en el planejament ara per ara. Si s’arribés a voler fer, es portaria a l’equip de colla i es consensuaria.
A banda de la feina que fan en escoles i instituts, treballen en algun altre projecte social?
Fa pocs dies que hi som i ens hem de situar encara.
Quant a castells, quins objectius tenen per a la temporada?
La tècnica té clar els objectius i del que hem parlat més és d’ampliar la gamma de castells i mirar el futur per formar i tenir més joc de castellers. Hem d’estar a les grans places, som una colla de referència i hem de seguir demostrant que fem bé el que sabem fer.
Són una colla amb gent jove?
Tenim potencial jove i a l’equip de colla, tant de junta com tècnica, hi ha un percentatge elevat de jovent. Hi ha planter, però sempre s’ha de treballar perquè vingui gent jove, tant canalla com famílies, joves i gent no tan jove. Aquí sempre hi ha d’haver un espai per a tothom.
I com ho treballaran?
Ja ens estem posant en contacte amb diferents entitats de Terrassa perquè tinguin informació actualitzada de nosaltres. Portarem propaganda a les biblioteques i allà on calgui, sobretot en sectors on hi hagi molta gent. I no ens limitarem a una zona de Terrassa, sinó a tota la ciutat. Hi ha un equip de comunicació molt potent que ho està treballant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA