Música

Un disc recopila ‘Cançons de República’

El CD ‘Cançons de República’ és una iniciativa del Comitè de Defensa de la República Baix Fluvià i inclou cançons de Zoo, Mazoni, Xavi Sarrià o Brams

Zoo, Pau Alabajos, Mazoni, Joan Rovira, Gemma Humet, Xavi Sarrià, Cesk Freixas, Buhos, Brams i Barbablanca, la banda de Josep Maria Corominas i Martín Rodríguez (Sangtraït) són només alguns dels grups o artistes que han cedit un dels vint-i-un temes que apareixen al disc recopilatori Cançons de República, un projecte impulsat pel CDR Baix Fluvià i que té com a finalitat destinar tot allò que es recapti –íntegrament– al fons per a les caixes de solidaritat i resistència.

La majoria de les cançons incloses en el disc són temes ja editats anteriorment en alguns dels últims treballs dels músics participants, però també hi ha la cançó inèdita UO votarem, de Jaume Ibars, o una adaptació del clàssic reivindicatiu Which Side Are You On? (1931), de la cantant i activista nord-americana Florence Reece, que Rah-mon Roma ha convertit en Tu, de quin costat estàs?

Alquadrat, Bemba Saoco, Èric Vinaixa, Exili a Elba, Fito Luri, Mostassa, Setembre, Sherpah i Xeic! completen la relació de participants en aquest projecte, que ha reunit músics d’arreu dels Països Catalans i dels estils més diversos, alguns més coneguts per la seva posició obertament polititzada i d’altres no tan habituals en aquest tipus de context. Molts dels temes llancen missatges inequívocs: Anem tancant les portes a la por, canta en Titot de Brams; Ingovernables, és l’aportació de Xavi Sarrià, antiga veu d’Obrint Pas.

“El món de la música també diu prou als atacs constants de l’Estat espanyol a les llibertats dels catalans i les catalanes. És per això que els músics ens unim per expressar el nostre rebuig al 155, per transmetre les sensacions que tenim amb la situació excepcional que ens fan viure. En aquest sentit, creiem en la música com a eina per fer sentir la nostra veu i alhora poder ajudar en el procés”, manifesten els impulsors del disc.

Èxit absolut

El disc Cançons de República, que es pot trobar a través dels diversos Comitès de Defensa de la República (CDR) que s’han creat en l’àmbit nacional, “està tenint un èxit absolut”. De fet, està funcionant tan bé que ja tenen previst ampliar-ne el tiratge inicial de dos mil exemplars. Per obtenir-lo es demana a canvi un bo d’ajut de 10 euros.

LA XIFRA

10
euros es demana com a bo d’ajut per aquest CD i tota la recaptació es destinarà a les caixes de solidaritat i resistència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència