Art

CULTURA

L’Empordà LAB, un projecte educatiu nou per al Museu de l’Empordà

Està en procés de diagnosi i redacció i es preveu tenir-lo enllestit a l’abril

El Museu de l’Empordà treballa per tenir enllestit i a punt per a implementar al mes d’abril el projecte educatiu que l’ha d’ajudar a fer-se visible i a popularitzar-se. A hores d’ara es treballa en les primeres accions de diagnosi. El Museu EmpordàLab neix amb tres objectius principals: vincular la institució pública amb la universitat i l’empresa privada, desenvolupar accions vinculades amb la innovació en processos i activitats pròpies del museu i, en tercer lloc, atraure nous públics, principalment un públic jove interessat en la tecnologia.

La redacció del projecte educatiu es fa a partir del treball conjunt amb la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i l’empresa Adhoc Cultura, amb seu a Figueres. Amb l’objectiu que el projecte respongui a necessitats i demandes reals del públic objectiu s’han planificat quatre dinàmiques participatives.

S’ha proposat, d’una banda, una dinàmica amb l’àrea interna del museu, el servei d’educació de l’Ajuntament i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà; una segona dinàmica amb persones vinculades amb l’àmbit educatiu i socioeducatiu de la ciutat i la comarca (professors d’instituts, persones vinculades al casal de la gent gran de Figueres, a l’entitat Ksameu i responsables de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà); una tercera, amb infants del Consell Ciutadà d’Infants de Figueres, i una darrera dinàmica amb persones usuàries del Museu de l’Empordà.

En totes les dinàmiques participatives s’utilitzarà l’eina Manual thinking, que permet crear mapes conceptuals amb processos participatius per identificar, conceptualitzar i prioritzar idees. Les sessions, dinamitzades per una professora titular de la Universitat de Barcelona especialitzada en temes d’innovació en pedagogia, serviran per fer una pluja d’idees de temes vinculats amb l’educació i, a partir d’aquí, es recolliran les aportacions i s’ordenaran les propostes per tal de poder redactar el document final.

A partir del mes de juny, es posaran en funcionament altres projectes, com el de comunicació interactiva en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (catàleg d’experiències).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia