Música

Cultura

Dervixos, trobadors i flamencs

Burruezo & Nur Camerata presenta el seu últim disc a Barcelona i Celrà

Pedro Burruezo i la Nur Camerata actuen demà a l’Auditori de Barcelona i dissabte al teatre de l’ Ateneu de Celrà , per presentar el seu últim treball, Dervishes & Troubadours (Satélite K). En aquests dos concerts, que formen part del festival Barnasants , la Nur Camerata estarà reforçada per l’excel·lent músic sudanès Wafir S. Gibril, que va ser membre de Radio Tarifa i combina les percussions amb la flauta ney i l’ûd, semblant al llaüt. A més de Burruezo (veu, guitarra, mandola), la formació es completa amb Maia Kanaan (veu i viola), Jordi Ortega (violoncel) i Miguel Donaire (ball flamenc).

Com apunta el seu títol, a Dervishes & Troubadours hi ha, d’una banda, música contemporània inspirada en el sufisme, amb aromes morisques i peces cantades per Burruezo en àrab i castellà, i també música de nova creació inspirada en les peces dels trobadors i la música sefardita, amb un aire innovador i composicions en català i en ladino cantades per Maia Kanaan. En l’espectacle, el ball de Donaire hi aporta el “flamenc oriental”. “Tots aquests elements es barregen i dialoguen en directe d’una manera natural, gens impostada; al final no saps si escoltes un persa de Jerez o un gitano de Turquia”, diu amb un punt d’humor Burruezo, que va iniciar la seva trajectòria a principi dels vuitanta amb Claustrofobia, grup pioner en altres fusions i recerques. Entre molts altres projectes, Burruezo i la Nur Camerata ja han girat amb Un sufí del segle XXI, a mig camí entre un concert, una peça teatral i una conferència, i el 14 de huliol estrenaran un espectacle dedicat a Teresa de Jesús al Festival Tres Culturas de Castronuño (Valladolid), amb la companyia de dansa Un Sol Traç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona
art

Model i artista amb final feliç

Barcelona