Música

música

novetat discogràfica

Luján Violette debuta amb el disc ‘Entre dos mundos’

La cantautora uruguaiana, actualment resident a Girona, actuarà demà al centre cívic del Pla de Palau i el 15 de març a la Fundació Valvi

També cantarà pròximament a Barcelona, París i Madrid

La cantautora uruguaiana Luján Violette (Montevideo, 1977), que actualment viu a Girona, ha publicat el seu primer disc, un treball 100% autogestionat titulat Entre dos mundos, que demà dimarts presentarà en directe al centre cívic del Pla de Palau, dins del cicle Música de Tothom que organitza Magic Room, en un programa doble compartit amb Jordi Dalmau, conegut com a Mau (20 h, entrada lliure). El 15 de març, Luján Violette tornarà a cantar a Girona, a la seu de la Fundació Valvi, acompanyada per un pianista, però abans té previst voltar una mica: durant el mes de febrer també actuarà a Barcelona i París i al març ho farà a Madrid, en un local tan emblemàtic per a la cançó d’autor com el Búho Real.

“Canto des dels quinze anys. També he fet arranjaments de cançons i videoclips per a altres artistes, però ara la intuïció m’ha dit: és el teu temps”, diu Luján, que fa poc més d’un any que viu a Catalunya, primer a Lloret i ara a Girona. Sense presses, ha anat donant forma a les nou cançons –“el 9 és el meu número mestre”– incloses a Entre dos mundos, un títol que explica així: “Soc d’una família de set germans i vaig marxar molt jove de casa. He viscut vuit anys a Buenos Aires, dos anys a París... He viatjat molt, perquè mai no he volgut portar una vida típica i tòpica, ja saps, casar-se i tenir fills. I en els meus viatges he vist moltes coses, també molta tristesa, però al mateix temps he trobat a tot arreu gent espiritual i solidària, que ajuda els més necessitats”, explica Luján sobre el seu periple vital i creatiu, entre dos mons. Aquesta dualitat també es remarca en el videoclip de la cançó Ábreme la puerta, que està a punt d’estrenar a la xarxa: “Són imatges documentals que reflecteixen el bé i el mal en aquest món, la humanitat tal com està ara.”

En tot cas, Luján Violette –coneguda fins ara com a Luján Clark– vol transmetre, amb la seva veu nítida, missatges positius, plens d’optimisme i vitalitat. “Aquest disc sorgeix des de l’amor, des del perdó i la capacitat de deixar anar –a un amor– i comprendre, perquè hi ha cicles que s’obren i d’altres que es tanquen”, explica l’autora de cançons com ara Llévame hacia un lugar seguro, Tu perdón, Me pregunto i No sé cuanto tiempo estuve perdida.

“Jo sempre he estat honesta amb mi mateixa. Com deia [el cantautor i poeta argentí] Facundo Cabral, cal ser honest amb un mateix primer i tenir amor propi, en primer lloc, per poder ser honest amb els altres i estimar-los després. L’amor ho regeix tot”, diu Luján, que al llarg de la conversa cita també altres referents importants per a ella, com ara la cantautora colombiana Soraya, l’escriptora Gabrielle Bernstein (El universo te cubre las espaldas) o Manolo García. “Pájaros de barro és la cançó que va fer que jo vingués a viure aquí”, diu Luján, una apassionada de la música i de la boxa, que amb el suport de la seva mànager, María de los Ángeles Tobal, vol continuar fent música “des de l’ànima”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles