Teatre

Frederic Rodríguez. DARRERE LES BAMBOLINES

‘CALL CENTER’. J.B

“També fem de GPS”

Quan entren en servei?

Ens poden derivar trucades de la centraleta del TNC per a l’atenció a l’espectador o bé si ens truquen directament al 93 306 57 20.

Quantes trucades poden ser al cap del mes?

Són, de mitjana, un miler de trucades d’uns tres minuts. Però atenem serveis molt diversos que poden suposar molt més temps. Les trucades es concentren entre la sèrie de la tarda i l’hora d’anar a buscar els nets a l’escola, sovint. També hi ha molta concentració a la primavera, perquè intenten agafar els abonaments amb les millors condicions.

Els atenen des del centre especial de treball FEM-CET, de la Fundació Esclerosi Múltiple, al carrer Tamarit.

Sí, molta gent deu pensar que estem físicament a la taquilla del TNC. I no és així. Passa que, des del 2014, facilitem un servei que abans es feia des de la taquilla. Molta gent ens consulta com si estiguéssim a l’altra banda de la finestreta. Demana personalment per nosaltres, d’un dia per un altre. És un servei que per a la gent gran o la que viu fora de Barcelona i que veu internet com un monstre, els és de gran ajuda.

És diferent fer un servei d’assistència en un teatre públic que en un taller mecànic, posem per cas?

A tot arreu hi haurà molta formalitat. El que varia, possiblement, és l’usuari que et trobaràs. Amb el TNC, sovint ens diuen pel nom. És de molta més proximitat perquè els hem resolt més d’un problema. Però no totes les trucades són dels abonats de tota la vida. També n’hi ha d’altres edats que són dins del metro i no poden accedir a internet i ens demanen com ho poden fer per aconseguir les entrades en paper. Nosaltres avisem a taquilla i ja ho tenen al seu nom quan arriben al teatre. Alguns cops també fem de GPS.

Com diu?

Sempre tinc la pàgina web del mapa de Barcelona. Ens truquen i ens diuen que hi ha un carrer tallat i no saben com fer-ho per arribar al teatre. O on aparcar. Nosaltres els podem guiar.

Quanta gent són? Quins horaris tenen?

Treballem de 9 del matí a 9 del vespre, per torns. Som unes 12 persones en total, perquè sovint, per la nostra malaltia, tenim baixes per anar al metge o perquè no ens trobem bé. Som un centre especial de treball, ens sentim molt protegits. Si no fos per aquest centre, ens trobaríem a l’atur, perquè cap empresa toleraria el grau de baixes.

En què treballava abans?

Feia treballs més aviat físics. Vaig conduir ambulàncies i també limusines.

Coneixen totes les obres?

Una de les coses que més ens agraden són les sessions de formació que ens fan al TNC. Ens donen pistes de les obres que es preparen. Hi anem nosaltres o gent de les taquilles del Palau de la Virreina. Aquests, a vegades, com que deuen tenir una mobilitat laboral més alta, ens truquen per demanar-nos consell.

Arriben a recomanar obres?

No ens mullem, tot i que solem veure totes les preestrenes. Sí que s’ha de fer d’orientador. Ara molts pensen que Sol solet és una obra per a canalla, i no ho és pas. I també cal tenir mà esquerra, perquè potser volen seure a la fila 3 però fa mesos que ja no queden aquestes localitats i els has d’oferir la filera 6 i no del tot centrada.

També aconsellen per mobilitat?

Si van en cadira de rodes, els advertim si poden desplaçar-se mínimament perquè així, per exemple, poden anar a la fila 14 a la Sala Gran, i no al darrere de tot. Certament, els acomodadors del TNC hi posen molt bona voluntat. Hi ha, a més, moltes funcions amb sobretítols o audiodescripció a la seva cartellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC