Teatre

L’hora del pati, al Tantarantana

Laia Alsina (actual guanyadora del torneig de darmatúrgia del Temporada Alta 2017) presenta amb la seva companyia El Martell El mar no cap dins d’una capsa de sabates, una aproximació de comèdia àcida al món de la infància. És la tercera producció d’El Martell, la primera que fan com a companyia seleccionada per a El Cicló del Tantarantana.

El Martell construeix els seus muntatges amb un teatre físic que possibilita una interpretació dels textos d’Alsina (autora i directora de la companyia). Totes les seves obres tenen una certa mirada política, però fugen del to pamfletari: “No donem respostes, compartim les nostres preguntes.”

Si abans havien parlat de la violència per controlar la societat (Ah! (Judit)) i havien qüestionat els rols sentimentals del món de la parella (Y-X o la fidelitat dels cignes negres), ara intueixen que tots els rols de conducta arranquen en la infància. I la retraten a partir de quatre nens d’una desena d’anys que han estat castigats sense pati contraposant-los als de sis anys que sí que poden jugar fora. Els quatre actors (Andrea Artero, Cristina Arenas, Martí Salvat i Toni Guillemat) interpreten els nens sense infantilitzar-se però evocant referents de la seva infància. Té un to de comèdia, tot i que el somriure es pot glaçar per moments. L’obra es representa fins al 4 de març, dimarts inclosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen