Cinema

Cultura

El film ‘Sant Martí’ fa el salt als Estats Units

El 19è festival Nevermore de Durham ha seleccionat la pel·lícula dirigida pels gironins David Ruiz i Albert València

Després d’haver estat seleccionada a l’Algeciras Fantástika 2017, que va tenir lloc el passat mes de novembre, Sant Martí, la pel·lícula dels gironins David C. Ruiz i Albert València, farà el salt als Estats Units arran d’haver estat seleccionada per al 19è Festival de Cinema Nevermore, que se celebra la setmana que ve a la ciutat de Durham (Carolina del Nord).

Creat el 1999, el Nevermore és un festival de cinema a competició que programa films de gènere de nova fornada i curtmetratges internacionals. El certamen americà posa èmfasi en films d’horror, ciència-ficció, fantasia, animació i thrillers de suspens en general. Concretament, de Sant Martí es projectaran dues sessions, divendres 23 i dissabte 24 de febrer.

Tot i que Sant Martí es va rodar el 2015, el procés de postproducció s’ha allargat més del compte i, tot just a finals d’any, va endegar el procés de distribució, de què s’encarrega YaqDistribución . Per aquest motiu, els seus realitzadors, David C. Ruiz i Albert València, es mostren entusiasmats per aquest impuls que tot just emprèn la pel·lícula i que, com reconeixen, “tant ha costat fer-la”. “El més fàcil, segurament, ha estat rodar-la. El que costa és moure-la i que la gent, que és el que realment ens importa, la pugui veure. Per això estem molt contents que l’hagin seleccionada a un festival dels Estats Units que té ja 19 edicions i que cada any no escull més d’una quinzena de títols a concurs”, remarquen. Gratament sorpresos per la selecció, quan els ho van anunciar el primer que es van preguntar va ser: “És realment la nostra pel·lícula?” Tot i que fa dies que van penjar la notícia al Facebook oficial de la pel·lícula, els seus responsables s’esperen a fer més rebombori per xarxes socials aquesta setmana entrant. A partir d’ara, l’objectiu és moure la pel·lícula en circuit de festivals i, més tard, estrenar-la en pantalles comercials, entre què, evidentment, a Girona.

Sant Martí (una producció de DDM i ERAM Medialab) és un slasher rural salpebrat de “comèdia negra, quelcom de Woody Allen i molta mala llet”, segons s’anunciava en la mateixa campanya de micromecenatge. Ara, ja acabada i presentada recentment en una sessió tancada als col·laboradors amb una gran recepció i un públic entregat, Ruiz i València declaren sentir-se molt satisfets del resultat. “No és pretensiosa. Hem sabut equilibrar la part artesanal i la professional fins al punt que els espectadors no es trobaran amb una pel·lícula amateur, sinó amb una obra de factura independent. Per les primeres reaccions i impressions que rebem dels qui ja l’han vista, ens sentim satisfets pel fet que captin el to que volíem, que no és altra cosa que riure’ns de nosaltres mateixos, reivindicar la sèrie B amb un caràcter autòcton i jugar amb els cànons i llocs comuns del gènere. A l’estil de: si ensenyes una teta, segur que mors!”

El film està protagonitzat per Guillem Fernández-Valls, Raül Tortosa, David Estany, Anna Ferran, José García, Paco Moreno i, en paper estel·lar, Joan Massotkleiner.

LA DATA

23.2.2018
Projectaran Sant Martí al festival de cinema Nevermore de Durham. L’endemà, tindrà lloc una altra sessió


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols