Música

El Ferrish recorda el baixista de Without i Bullitt

El festival reunirà dissabte a La Mirona tots dos grups, Bad Mongos, Bécquer, Jamie 4 President i Minor Empires

La segona edició del Ferrish Fest en homenatge al músic saltenc Ferran Bonet, baixista de Bullitt i Without que va morir fa tres anys, tindrà lloc dissabte a La Mirona de Salt. El festival, ideat per Javi Six –baixista de la banda madrilenya Minor Empires–, va celebrar la seva primera edició l’any passat a la sala Changó de Madrid. Després del seu èxit, ara arriba a Salt amb el que vol ser una jornada de retrobament entre amics i companys de generació per recordar Bonet.

A La Mirona hi actuaran els seus dos grups, Bullitt i Without, aquest últim reunit només per a aquest concert, i altres bandes relacionades per amistat amb ell com ara Bécquer, Bad Mongos, Jamie 4 President i Minor Empires.

L’edició d’enguany –organitzada per la família Bonet-Carbó, Xavier Calvet i Carles Vidal (Tom Hagan)– començarà dissabte a les 12 h amb concerts vermut al recentment inaugurat Ateneu Popular Coma Cros de Salt. Hi actuaran músics de Sant Feliu de Guíxols, Blanes i Salt, tres poblacions amb les quals Ferran Bonet tenia forts vincles. De la primera tocarà Navratilova –alter ego musical de l’Agus Segura– i la banda folkie Ask the Dust; de Blanes tocaran The Farmers by Benzine, i de Salt, Tom Hagan, amic i company de Bonet a Without. A les 14 h es farà una arrossada popular (8 euros) a la Factoria Cultural Coma Cros.

La Mirona obrirà les portes a les 17.30 h (12 i 15 euros) i mitja hora més tard començaran els concerts a la sala petita. A la sala gran s’instal·larà un skate park, on es podrà veure en acció catorze patinadors convidats per l’organització, als quals es podrà afegir tothom que vulgui participar en un petit torneig. Es reconeixeran els millors trucs amb premis aportats per diferents patrocinadors.

La banda gironina d’emocore Bécquer, reunida recentment, obrirà el festival a les 18 h per presentar el seu EP The ninth spring (Saltamarges, 2017). Després vindrà el torn de Bad Mongos (18.50 h), un altre grup que s’ha retrobat recentment. La banda punk de Palafrugell ha tornat després de 12 anys d’inactivitat amb el seu disc Shoot the bullet (BCore, 2016). A les 19.50 h tocaran Jamie 4 President, l’única banda que Bonet no va conèixer. El grup, que es mou entre l’indie rock i el power pop, acaba d’editar The heartbreak campaign (BCore, 2017), gravat als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu, on es van incorporar al grup Xavier Calvet i Borja Pérez, de Please Wait.

A les 20.50 h tocarà Minor Empires, que justament aquesta setmana publica el segon volum del disc United States of Emergency. Una hora després arribarà un dels plats forts de la nit amb l’actuació de Bullitt, l’última banda de Bonet. El seu darrer àlbum, Sparks (BCore, 2015), va suposar el seu punt àlgid com a grup. A les 22.50 h està prevista l’actuació de Without –que finalment té la seva discografia a Bandcamp –, amb Adrià Castells (The Gruixuts, 13th Magic Skull) com a baixista.

Tancarà la nit un grup sorpresa que s’anunciarà el mateix dia a les xarxes, i a partir de la 1 la música continuarà amb els discjòqueis Daniel Gon i Mr. Majestyk. Durant la nit es podrà menjar alguna cosa al food truck Indiketa .

Segons remarca Carles Vidal sobre aquesta iniciativa sense cap afany de lucre, “la idea és que el festival continuï fent-se anualment i que vagi creixent, fins que algun dia es pugui portar Bad Religion”. Llarga vida al Ferrish.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat