Lletres

Cultura

Els colors de la pell de Paco Mir

Paco Mir (Barcelona, 1957) és conegut per ser un dels integrants d’El Tricicle, però fa més de vint anys que, paral·lelament, també s’ha dedicat a l’humor gràfic a diverses capçaleres: TBO, Diari de Barcelona, El Jueves...

Amb el conte ¿De qué color soy? ha guanyat el 37è premi Apel·les Mestres, dotat amb 4.500 euros, que ha publicat Destino, com sempre, i que de moment només té versió castellana.

“És el premi més veterà de la seva categoria”, va declarar ahir l’editora Marta Vilagut, que hi va afegir que la mitjana d’originals que es presenten és de 40.

Lary León, coordinadora de projectes de la Fundación Atresmedia, va explicar que és l’onzena edició en què participen en el premi. “Per Sant Jordi, regalarem aquest llibre i una flor de caramel a tots els nens ingressats en més de 180 hospitals.”

Paco Mir va confessar: “Sempre he volgut guanyar aquest premi, però per falta de temps o per passar dels terminis el que és cert és que fins l’any passat no m’hi vaig poder presentar. No vaig guanyar. Aquest any, sí.”

“La idea inicial va ser un desafiament, saber quantes emocions podia mostrar amb colors”, assegura, i admet que el motor va ser això i divertir, més que treballar la intel·ligència emocional. Així, veiem com el nen protagonista ens explica com es posa verd d’enveja, vermell de vergonya, blau de fred, blanc de por...

Tots els “colors carn”

“Quan dibuixes no et solen corregir, com sí que passa quan escrius.” Tot i això, li van demanar d’afegir variables per al “color carn”, un terme que ha caigut en el pou del que és políticament incorrecte perquè, de carn, no n’hi ha només d’un color. Per això, a la segona pàgina doble mostra personatges d’ètnies diferents i cobreix l’espectre cromàtic del “color carn”.

“Al premi només has de presentar quatre il·lustracions acabades. Per això, quan em van trucar amb la bona notícia que havia guanyat, incloïa una mala notícia: tenia tres setmanes per enllestir l’àlbum.” Això quan ja era en plena promoció de Hits, l’obra que ara representa El Tricicle a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona