Música

Cultura

Di-versiones gravarà el seu ‘Diverdiscu’ en viu a La Mirona

El concert tindrà lloc el 23 de març i el públic haurà d’anar vestit com el cantant

El disc, editat per U98, només es lliurarà a les persones que assisteixin al concert

L’Orquestra Di-versiones , un dels grups més populars i estimats del circuit de les festes majors, especialment a les comarques gironines, gravarà el seu primer disc, el Diverdiscu, durant un concert que tindrà lloc el divendres 23 de març a La Mirona de Salt (23.30 h). El disc tindrà una difusió restringida, bàsicament perquè el repertori del grup calongí està format íntegrament per versions i s’haurien de gestionar molts drets d’autor, i de fet el Diverdiscu, una producció del segell gironí U98 Music, es lliurarà més endavant només a les persones que hagin assistit al concert i ja va inclòs en el preu de l’entrada: 16 euros en la venda anticipada i 18 euros a la taquilla. Per assistir a aquesta gran festa immortalitzada en disc el públic ha d’anar vestit amb la mateixa elegància esportiva que el cantant.

“El disc ens l’havien demanat molts cops, però nosaltres sempre hem cregut que Di-versiones només té sentit en directe i ens feia molta mandra gravar un disc. Però al final penses que el grup no serà etern i que està bé que en quedi algun record quan això s’acabi”, explica Albert Fort, cantant i showman d’aquesta singular orquestra que completen Francesc Barnés, guitarra; Marc Barnés, bateria; Albert Darnés, baix; David Darnés, guitarra; Carlos Viñals, percussió; Francesc de Paula, teclats; Sergi Aragó, trombó; Nil Masferrer, trompeta, i Vernau Mier, saxo. La secció de vent es reforçarà en aquest concert amb el saxo de Josep Valldeneu i la trompeta de Gregori Hollis.

Albert Fort, els Barnés i Albert Darnés formaven part de Fes-te Fotre, grup seriós de pop-rock que va arribar a publicar cinc discos entre el 1997 i el 2007. Ara fa 12 anys van posar en marxa l’Orquestra Di-versiones com una broma sense cap transcendència i, en canvi, aquesta formació experta a manipular èxits del pop i la cançó de l’últim mig segle, amb una divertida i apoteòsica posada en escena, s’ha convertit en tot un fenomen intergeneracional. “Ara fem unes quaranta actuacions a l’any i realment no ens plantegem fer-ne més perquè tots tenim família i no vivim d’això. Per això ja ni ens plantegem anar a actuar a les comarques de Lleida i Tarragona, tot i que hem rebut propostes per fer-ho. I aquí intentem seleccionar una mica els bolos per no cremar-nos massa: per exemple, si actuem a Llagostera intentem no fer-ho al cap de pocs dies a Cassà.”

A més de les actuacions convencionals, el grup s’ha anat creant les seves pròpies tradicions per tenir un contacte més directe amb els seus seguidors, com ara el DiverBeach, la gran festa gratuïta que organitzen a finals d’agost, per acomiadar l’estiu, a la platja de Sant Antoni, i la Diverclandestina, una actuació que, entre el maig i el juny, porten a terme en un espai que no anuncien fins al mateix dia, a través de les xarxes, una eina que el grup utilitza a consciència per mantenir el contacte amb els diverfans, gràcies al suport logístic de Carme Otero (Qutarro). A més, per Cap d’Any Di-versiones organitza una festa temàtica, i també s’ha convertit en una cita obligada el concert de tancament del festival Acústica de Figueres. El grup fins i tot va anar a actuar a París, convidat pel casal català de la capital francesa, i també va tocar en la gran festa de celebració de l’ascens del Girona FC, on van triomfar amb el lema Cuidado Leo Messi, el Girona ya está aquí!.

Què contindrà el Diverdiscu? Ni més ni menys, el repertori habitual d’un concert de Di-versiones, amb temes de Raphael, Alaska, Tony Ronald... i molta, molta festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona