cultura

festival de circ

El gran salt asiàtic

Dos números del Circ Nacional de Pyongyang i un de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina s’emporten els tres Elefants d’Or del Festival del Circ de Girona

Dos números del Circ Nacional de Pyongyang de Corea del Nord i un de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina es van endur ahir els tres Elefants d’Or de la setena edició del Festival Internacional del Circ, que per primera vegada s’ha celebrat a Girona. Un poder asiàtic que al llarg d’aquests cinc dies de celebració del festival ja s’havia fet valdre, fent aixecar el públic a cada funció on representaven els seus espectaculars números.

Els Elefants d’Or, les màximes distincions d’aquest certamen, es van lliurar ahir en la celebració de la Gala dels Premis –anomenat l’Espectacle d’Or–, en la qual les millors companyies de l’espectacle Blau i Vermell van ser valorades pel jurat internacional d’aquesta edició. De les quinze atraccions finalistes seleccionades, dos dels màxims guardons van recaure en la prestigiosa companyia coreana –pel de balança russa amb barra fixa i bàscula i el de funambulisme a gran alçada–, present per tercera vegada al concurs gironí. Pel que fa a la companyia xinesa, els seus aplaudits jocs icaris –en què els components es converteixen en baldufes humanes i construeixen torres al més pur estil casteller– també van veure recompensat l’esforç i la destresa amb el màxim guardó.

Per la seva banda, un altre representant de Corea del Nord, Kuk Ryong Hang i el seu número d’equilibris, va merèixer l’Elefant de Plata, igual que les escales aèries de la Troupe Shatirov de Rússia i l’espectacle de pal xinès a càrrec de la jove parella d’artistes rus i moldau Our Story.

Quant als Elefants de Bronze, han recaigut aquest any en els malabars del rus Dimitry Dubinin, les cintes aèries del duo A & J del Regne Unit i d’Ucraïna, i el número de teles aèries Phoneix, de l’australià Jack Dawson.

Entre altres categories, destaca el Premi de la Imatge per a Audrey & Thomas (França i EUA) i el seu número de trapezi fix i el Premi de la Crítica per al coreà Kuk Ryong Han pel seu número d’equilibris. Finalment, el Premi del Públic ha estat per a l’espectacle de barra fixa i bàscula del Circ Nacional de Pyongyang, els grans vencedors d’aquesta edició d’èxit.

Cinc dies ha durat aquest esdeveniment que, amb una ocupació del 100 per cent d’espectadors i un total de 30.608 butaques ocupades, consolida la primera edició celebrada a Girona del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. Un èxit sense precedents pel que fa a públic i repetit artísticament, que situa el festival entre els cinc d’aquest tipus més importants del món.

Càsting del Circ du Soleil

Ahir al matí, paral·lelament al festival, van tenir lloc les proves de selecció que el Cirque du Soleil ha realitzat en el marc del festival gironí. Un total de 22 artistes finalistes van actuar sota la gran carpa, de les 400 persones que es van presentar.

La companyia canadenca realitza anualment aquestes audicions en grans ciutats europees, però mai abans s’havien fet coincidir amb un esdeveniment circense.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona