Lletres

cultura

‘El quadern gris’ com a blog personal de Pla

“Com que hi ha tanta grip, han hagut de clausurar la Universitat. D’ençà d’aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell, amb la família. Som dos estudiants desvagats.” Així comença El quadern gris i aquella primera entrada del dietari està datada el 8 de març del 1918, ara fa 100 anys. A partir del 8 de març vinent, data que coincidirà també amb el 121è aniversari de Josep Pla, El quadern gris podrà ser llegit a internet, com si fos el blog personal de l’escriptor palafrugellenc, gràcies a la iniciativa de l’associació Xarxa de Mots. El bloQG anirà publicant cada dia l’anotació corresponent que Pla va escriure en la mateixa data dels anys 1918 i 1919, a partir de la versió restaurada que, del clàssic de Pla, en va fer el professor Narcís Garolera, publicada el 2012 per Edicions Destino. “El text que avui oferim ha estat depurat dels errors i males lectures que s’han anat succeint”, afirmen els promotors del projecte.

A més del blog en línia – lletres.net/pla/QG100 –, s’ha creat un butlletí electrònic gràcies al qual tothom podrà rebre els paràgrafs inicials de l’apunt diari de Pla, amb l’enllaç a la pàgina del dia. La subscripció al butlletí és gratuïta. El bloQG té el suport dels hereus d’escriptor, la Fundació Josep Pla , la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut d’Estudis Catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona