cultura

Gazpacho fa un «Cambio de rumba» en el seu tercer disc

Avui estrenarà repertori i formació a l'Auditori de Girona

«L'any passat vam fer deu anys, però no vam celebrar-ho, com ho fa tothom, perquè se'ns va passar. Així que celebrarem el quinzè aniversari», expliquen Fonso i Pedrito, les dues peces clau d'aquest grup de llarga trajectòria que és capaç de vendre rumba als andalusos, com qui ven gel als esquimals. «Hem tocat molt pel sud d'Espanya, perquè allà entenen que la nostra rumba catalanoandalusa és diferent, que som de Girona i ho reivindiquem. Tampoc no formem part del mestissatge barceloní, tot i que ens hi han volgut incloure. I no som gitanos, però els mateixos gitanos ens han dit que tenim el duende

Gravat als estudis Sound Club, de Salt, i masteritzat a Music Lan, amb Ignasi Bosch a la guitarra i Aniol Miró a la bateria, Cambio de rumba inclou dotze noves cançons amb títols com ara No pases de mí, Cartero, Bailongo i No se me quita, que tracten dels temes habituals: «La nit, la festa, els sentiments, els viatges..., i la venjança contra alguns que ens hem anat trobat en el camí.»

En directe, Fonso i Pedrito van acompanyats a partir d'avui de Josep Xei Barti (bateria) i Jordi López (percussió, guitarra i cors). «Amb ells hem recuperat les ganes de tocar junts i assajar.» El 27 de febrer actuaran al Cotton Club de Peralada; el dia 1 de maig, a La Societat de Maçanet de la Selva, i a l'agost a les festes de Gràcia. A l'abril, Gazpacho també portarà a terme una gira de quatre actuacions a la zona de Mazatlán, al nord-oest de Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda