Música

Cultura

La màgia de la poesia

Pau Riba, Sílvia Bel, Montse Guallar, Antoni Clapés i Josep Pedrals participaran en el 5è Festival Domini Màgic de Santa Coloma de Farners, del 16 al 18 de març

La filòloga Anna Perera Roura és la comissària d’aquesta edició i tornarà a ser-ho l’any vinent

La cinquena edició del Festival Domini Màgic de Poesia , que es durà a terme del 16 al 18 de març a Santa Coloma de Farners, tindrà entre els seus protagonistes Pau Riba, Sílvia Bel, Antoni Clapés, Carles Morell i Josep Pedrals, a més de l’actriu Montse Guallar i el guitarrista Max Sunyer, que el divendres 16 presentaran a la Casa de la Paraula l’espectacle La llavor de l’amor (20 h), un homenatge a Josep Palau i Fabre en el seu centenari. El programa i el cartell del festival són il·lustrats amb una cal·ligrafia amb tinta de l’artista osonenc Enric Pladevall, creada per a l’ocasió, i a la Casa de la Paraula es pot veure fins al 12 de maig una exposició en què Gerard Sala fusiona art i poesia.

Anna Perera, comissària

Organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la UdG, el festival vol consolidar-se com a referència poètica a les comarques gironines. Per aquest motiu aquest any s’ha avançat el calendari i s’ha confiat el comissariat a Anna Perera Roura, filòloga i investigadora de la Universitat de Girona, que té l’encàrrec de rellançar el festival i obrir-lo a nous públics.

El Domini Màgic de Poesia s’inaugurarà el divendres 16 a la Casa de la Paraula (18 h) amb la presència de l’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí; la comissària, Anna Perera, i la directora de la Càtedra Joan Vinyoli, Margarida Casacuberta. Tot seguit tindrà lloc la taula rodona Editar poesia avui, en la qual intervindran els editors Roger Costa-Pau (Llibres del Segle), Esteve Plantada (Edicions Terrícola) i Pau Vadell (AdiA Edicions), moderats per Casacuberta. La primera jornada es clourà amb el recital dedicat a Palau i Fabre. El divendres al matí també tindrà lloc una xerrada de Miquel Martín sobre Vent d’aram, de Joan Vinyoli, que sempre és l’epicentre del festival.

El dissabte 17 començarà amb l’Itinerari poètic Joan Vinyoli al parc de Sant Salvador, que en aquesta ocasió tindrà l’actriu Sílvia Bel com a rapsoda (10 h). Josep Pedrals oferirà dues activitats al llarg del matí: primer portarà a terme una Corrua poètica al mercat setmanal de Santa Coloma i a continuació oferirà un taller de poesia per a petits i grans, Exploradors al poema, a la biblioteca Joan Vinyoli (11 h). Dissabte a la tarda tindrà lloc a la Casa de la Paraula un recital amb els poetes Antoni Clapés, Carles Morell i Silvie Rothkovic (18 h), i Pau Riba oferirà a l’auditori municipal l’espectacle Ribaibal (21.30 h).

El diumenge, Rosa Vilanova recitarà al matí els seus poemes (I la natura em crida) durant una caminada pel parc de Sant Salvador, i el festival es clourà amb un concert poètic de Recitals a Domicili a La Vermuteria (12 h) i després s’obrirà una jam poètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA