cultura

pintura

exposició

Llum als buits

El castell de Benedormiens de Castell d’Aro mostra una exposició retrospectiva de l’artista belga Ana Lentsch

L’exposició reuneix 43 quadres i cinc peces escultòriques

El castell de Benedormiens de Castell d’Aro exposa una retrospectiva de pintura i escultura de l’artista belga Ana Lentsch (1943). La mostra, la primera de l’any al castell i la segona del cicle d’exposicions al municipi i que s’estén també al parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro, es va inaugurar la setmana passada amb la presència de l’artista i es pot visitar fins al 6 de maig els caps de setmana i festius.

L’exposició reuneix 43 quadres i cinc peces escultòriques d’una autora que és considerada la creadora i màxima exponent de l’anomenat oli shmatting, tècnica que consisteix en un procés complex que genera una textura gairebé escultòrica plena de matisos, relleus i capes de color en les teles sobre les quals, finalment, fa buidas. Provinent del vocable jiddish schmatte (“drap”), un dels problemes d’aquesta tècnica rau en la rapidesa que exigeix l’execució en el dibuix, ja que no admet error ni rectificació, com passa a la pintura al fresc. Sebastián Jané, marxant, crític d’art i un dels qui coneixen millor la seva obra, destaca que la trajectòria d’Ana Lentsch és, des del seu inici, la gran aventura de la seva vida, el seu món particular, en què la realitat de cada dia es transforma “gràcies a la seva imaginació creadora i fecunda”.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat per a aquest any tretze exposicions. D’aquestes, onze estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular: el concurs de conjunts florals tot coincidint amb la diada de Sant Isidre Llaurador (maig) i el cicle de Nadal amb col·lectives amb temàtiques pròpies de l’època (desembre).

La pròxima exposició al castell de Benedormiens és la proposta pictòrica Dansa gaudiniana, d’Alba Roqueta (del 26 de maig al 24 de juny), a la qual prendran el relleu Rosa Serra i Xavier Carbonell (del 30 de juny al 29 de juliol), Arranz Bravo (del 4 d’agost al 16 de setembre), el muntatge fotogràfic Keep it wild, de Patrícia de Solagues (del 22 de setembre al 21 d’octubre), i la simultània de Joan Raset i Vincenzo Carmenati (del 27 d’octubre al 25 de novembre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona