Reportatge

infantil

GEMMA BUSQUETS

Hi havia una vegada

Els contes de Betevé, disponibles ara en el canal de Youtube

E xplicar un conte és tot un art. Ho demostra la sèrie Dibuixacontes. A cada capítol s’explica un conte clàssic actualitzat narrat per periodistes, actors i actrius mentre un il·lustrador o artista plàstic el dibuixa. Són contes coneguts però explicats de manera diferent. Així, per exemple, La Caputxeta Vermella , l’explica Ivan Labanda mentre Jordi Labanda el dibuixa en una adaptació de la història feta per Estel Solé, que s’ha encarregat dels textos tenint en compte la visió de gènere. En aquest sentit, l’exdiputat David Fernández descobreix La llegenda de Santa Jordina amb els fantàstics dibuixos de la Lyona.

Són un total de vint contes clàssics de la literatura universal explicats de forma breu per cares molt conegudes; 20 càpsules audiovisuals d’uns sis minuts de durada que s’emeten pel canal de YouTube de Betevé. L’emissió va començar el 25 de gener i cada dijous se n’estrena un al canal; de moment ja n’hi ha deu de disponibles. Així, el comunicador Jordi Basté explica El flautista d’Hamelín mentre el dibuixa Noemí Villamuza o l’actriu Elisabet Casanovas (Merlí) narra El soldadet de plom amb els dibuixos d’Àlex Santaló.

Dibuixacontes és un projecte de la productora Alguna Pregunta amb voluntat de ser transmèdia; és a dir, a banda de la seva difusió a través d’internet, està previst que se’n pugui fer un llibre i una exposició amb les millors il·lustracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA