Música

CULTURA

El ‘live:Camera’

La productora Ibercamera comença en la temporada 35 a penjar a Youtube concerts del seu programa

En aquest 35è aniversari, destaquen Maria João Pires, Valery Gergiev i el jove Miura

La productora privada catalana Ibercamera s’estrena a Youtube amb el canal live:Camera. El president Josep Maria Prat entén aquesta operació com una oportunitat perquè els seus espectadors puguin recordar concerts memorables i també com una nova forma per a la promoció de joves valors. Actualment es pot veure, gravada en gran qualitat de so i un acurat treball d’edició amb moltes càmeres, la Segona de Mahler així com el concert de Martha Argerich o el programa de La truita de la temporada 2017/18. No hi ha cap pretensió comercial, si no, simplement, la voluntat de divulgar la música. I és que el cartell de música clàssica en els seus 35 anys d’existència ha permès el debut de noms com Maria João Pires, Pinchas Zukerman o Valery Gergiev. El curs vinent, presenten un violinista de 25 anys, consolidat al Japó però que ara vol obrir-se al mercat internacional a través d’Ibercamera: Fumiaki Miura. La referència futura mundial, segons el mateix Zukerman, prepara amb Varvara al piano la Sonata Kreutzer de Beethoven, així com peces de Mozart i Schubert(29 de maig del 2019).

Si es va dir que la pianista Maria João Pires plantejava la seva retirada, Prat matisa que ha optat per abandonar gires amb orquestres però que segueix estudiant diàriament. I el 29 de febrer presentarà Nocturns de Chopin i Sonates de Mozart, “és un bon regal d’aniversari”. Al programa també destaca Valery Gergiev amb el pianista Daniil Trifonov i l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky l’11 de març vinent amb peces de Rakhmàninov i la Simfonia 5 de Mahler. I el que pot ser el comiat a Barcelona del director Vladimir Fedossiev, tindrà 84 anys quan arribi a Barcelona, amb Alexei Volodin al piano i la Simfònica de Txaikovski per atacar la Cinquena de Xostakòvitx.

Prat admet que si han mantingut la fidelitat del públic i dels artistes és perquè s’han preocupat de fer de pont. I per això, defensen peces molt ben valorades que els intèrprets les puguin fer amb les millors condicions possibles. Així es programa la Novena de Mahler (17 de gener, amb el director Ádám Fischer i la Simfònica de Düsseldorf). També es manté la relació amb el director Edward Higginbottom que prepara La Passió segons Sant Joan de Bach. El director tornarà al programa del 2020. La Simfònica de Viena amb el violinista Lenidas Kavakos tocaran peces de Mendelssohn i Brahms (19 de juny),

La temporada vinent farà 35 anys que Ibercamera programa concerts de música clàssica a Barcelona. El president d’Ibercamera admetia la satisfacció de tants anys en actiu. En aquest temps, han desaparegut la majoria de les productores privades a Catalunya i l’Estat espanyol (principalment, les programacions de clàssica han passat a dominar-les consorcis i teatres públics). La productora privada, que alterna programació al Palau de la Música i L’Auditori de Barcelona a més de Madrid i l’Auditori de Girona, manté la fidelitat dels seus abonats (per sobre dels 1.200, actualment) que li atorga una estabilitat ja que suposa prop del 80% del pressupost.

La 35a temporada tindrà un pressupost d’1,4 milions d’euros. Comptarà amb el patrocini de Ramon Bilbao (que també patrocina la temporada de Madrid. Estimen que la subvenció serà d’uns 170.000 euros entre Generalitat i Ajuntament. Ibercamera manté múltiples facilitats per als joves, tot i que Prat admet que “fa 40 anys ja semblava que s’havia de produir el cataclisme i no ha deixat de créixer el públic a Barcelona”, tot i el desinterès dels polítics i la dimissió a divulgar la música en el currículum escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell