Música

Clara grava el seu disc d’havaneres

La cantautora i periodista garrotxina Clara Sánchez-Castro Bonfill, coneguda fins ara artísticament com a Clara , està enllestint el seu tercer disc, L’altra cara de l’havanera, que publicarà al maig amb el nom de Clara Bonfill. En aquest nou disc, que ha enregistrat als estudis 44.1 d’Aiguaviva, Clara Bonfill ha volgut apropar-se al món de les havaneres i de la cançó de taverna, “un univers que conec des de petita i que sempre m’ha fascinat”, en paraules d’aquesta cantant i compositora que en el disc anterior, moltClara, ja va fer aproximacions a aquest gènere en les cançons La pell freda i El dia que coneguis el mar, també incloses a L’altra cara de l’havanera.

En total, el nou disc inclourà deu cançons pròpies que toquen tots els gèneres de la cançó de taverna, des de l’havanera fins al tango passant pel vals o la jota. En aquests temes l’autora ha fet també “un treball periodístic” i ha donat veu als personatges que no n’havien tingut fins ara: l’esposa del Llop de mar, a La pell freda; la mare de la famosa havanera Mare, vull ser pescador, a Eres tan petit, fill meu, o la Lola, la tavernera, a El tango de la Lola. Clara Bonfill també mostra l’altra cara de Mariner de terra endins a Pastor de mar enllà, i la de Rosina de un verde palmar, a Estimada Rosina. A més, el disc es completa amb set havaneres clàssiques que han estat adaptades pel compositor Marc Mas, responsable de la direcció musical i els arranjaments. Els deu temes originals han estat musicats per l’autora, Marc Mas i els mestres Josep Bastons i Antoni Mas. El disc s’ha gravat amb un sextet format per Marc Mas (piano), Mònica Serra (contrabaix) i un quartet de corda liderat per Francesc Descargues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'empúries
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

saragossa
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA