cultura

L’últim sopar, amb en Peyu

La segona edició dels sopars espectacle Festimams El Xitxarel·lo es tanca triplicant l’afluència de públic

Fa que el públic rigui amb temes sobre els quals habitualment no s’atreviria a fer broma

“Del que es tracta aquí és de venir amb una mica de jeta i passar una hora i mitja improvisant perquè la gent s’ho passi bé”, diu Fel Faixedas. El creador i promotor de Festimams El Xitxarel·lo resumeix així les qualitats que han demostrat els protagonistes dels sopars espectacle al Lotus Blau del Balneari Termes Orion de Santa Coloma de Farners.

Peyu tenia les qualitats requerides i va ser el protagonista, aquest dijous sant, de l’últim sopar que tancava el Festimams 2018. Es va guanyar les rialles del públic amb les seves credencials d’expert en nyaps urbanístics i habilitats de ciutadans anònims que ha popularitzat per la televisió i la ràdio, i afegint-hi anècdotes i interioritats dels rodatges que només els presents podran explicar. Ho completa amb una crònica per riure’s dels de fora (Telemadrid, el monarca) i dels de casa (la família Pujol o la sèrie Polseres vermelles, i cadascú de nosaltres), aconseguint que el públic rigui amb temes sobre els quals habitualment potser no s’atreviria a fer broma.

Dels 600 espectadors de l’any passat a Arbúcies, el Festimams ha saltat a Santa Coloma de Farners reunint unes 1.450 persones de públic amb una programació que ha inclòs Xuriguera, Faixedas i Albert Om, Els Amics de les Arts, Pep Plaza, Toni Albà, els Òscars i Peyu. Amb aquest balanç a la mà, Faixedas dona per validada la seva aposta: un festival on el públic interactua amb els protagonistes tot compartint un sopar preparat pel soci i director gastronòmic del festival, Raül Cuadras. Faixedas ja té clars els reptes per al 2019: consolidar-se, portar-hi noms de dones i, com que no tot han de ser actors i actrius, potser també algun polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona